Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Παράδοση" η αποφοίτηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού Το σχολικό έτος 2014-2015 αποχαιρέτησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού μέσα από μια πολύ όμορφη εκδήλωση αποφοίτησης- ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από  κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Χαράλαμπος, εκπροσωπώντας τον  Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λεβαδεών κ. Ελίζα Γεωργαντά και  ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θηβαίων.

Ο κ. Κίτσος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σταρά Κωνσταντίνο  και τους εκπαιδευτικούς για το πολύ σημαντικό έργο που παράγουν στο Σ.Δ.Ε., μέσω του οποίου η ζωή των εκπαιδευομένων ενηλίκων μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης και της επαγγελματικής αποκατάστασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Το ΣΔΕ είναι ένας κήπος μάθησης, γνώσης και δημιουργίας, που οδηγεί στην κοινωνική καταξίωση και καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό” . Συνεχάρη επίσης τους εκπαιδευόμενους που άδραξαν μια δεύτερη ευκαιρία και που με την επιτυχή φοίτησή τους κατάφεραν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου.


Κλείνοντας, μετέφερε τις ολόθερμες ευχές του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και τη στήριξή του προκειμένου το Σ.Δ.Ε. να συνεχίσει την επιτυχημένη λειτουργία του και να ενισχυθεί το τμήμα της Θήβας.

Στην εκδήλωση οι εκπαιδευόμενοι των δύο τμημάτων παρουσίασαν τις εργασίες τους και μίλησαν για το πως βλέπουν οι ίδιοι το Σχ. Δεύτερης Ευκαιρίας. Στη συνέχεια τους απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών και περιγραφικές αξιολογήσεις και ακολούθησε μουσική εκδήλωση.

Πληροφορίες για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται, σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Προσφέρει
·         Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου(νόμος 2525/97).
·         Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
·         Γνώση Αγγλικής γλώσσας.
·         Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Η φοίτηση διαρκεί
Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα(5ο  Γυμνάσιο Θήβας).

Εγγραφές –Πληροφορίες.

Πληροφορίες : Σταράς Κωνσταντίνος,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2261039045 – Κιν.6972290333Δεν υπάρχουν σχόλια: