Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από το ΥΠΑΑΤ για τις ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Π.Ε. Βοιωτίας

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Μπασιάκος, Γ. Σταθάς και Α. Σκούμας και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τo χαλάζι που σημειώθηκε στις 27 Μαΐου 2015, σε διάφορες καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργειες, καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, μηδικής, κηπευτικών, βιομηχανικής τομάτας, κρεμμυδιών, κ.λ.π. συνολικής έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων) στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού, Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 20 αναγγελίες και ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς ( τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 11η Ιουνίου 2015).
Σημειώνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής έχει αρχίσει πριν την λήξη της υποβολής δηλώσεων και θα ακολουθήσει και για τις άλλες καλλιέργειες. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες ως δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ως προς τις οφειλές τους στον ΕΛ.Γ.Α., ενώ για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς προβλέπεται η αντίστοιχη διαδικασία.




Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: