Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Το ORCHOMENOS PRESS στηρίζει τη νεολαία μας - Πλούσια στιγμιότυπα από την γιορτή αφιερωμένη στην Αθλητική Ιδεά στο Δήμο Ορχομενού

O Ορχομενός τίμησε τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη για την πολύχρονη
προσφορά του στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό 












Μια από τις πλέον ποιοτικές αλλά και ελπιδοφόρες στιγμές του έζησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 6 Απριλίου 2014, η «καρδιά» του Δήμου Ορχομενού. Η 11η Γιορτή Νεολαίας, αφιερωμένη στην Αθλητική Ιδέα, όχι απλά κατάφερε να μεταφέρει τον παλμό όλης της δημιουργικής νεολαίας της περιοχής, αλλά προσέφερε ένα θέαμα αντάξιο μιας πολύχρονης προσπάθειας των διοργανωτών της, δηλαδή την βαθιά υποστήριξή τους στην ανάπτυξη και της ποιότητας ζωής στον τόπο τους, αφού και φέτος την κορυφαία αυτή εκδήλωση της χρονιάς διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού – Οικολογικός Σύλλογος Ορχομενού με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού και την συνδιοργάνωση της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου των Παλαιμάχων και του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου. Ο Δήμος είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του.















Τι μπορεί να κάνει ένα τόπο να ελπίζει σ` ένα καλύτερο αύριο; Μα, φυσικά η νεολαία του, αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία μορφώνονται, ανοίγουν τα φτερά τους και αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες για να φανερώνουν σ` όλους εμάς πως η «επένδυση» στις διαχρονικές αξίες και την γνώση δεν θα μπορέσει ποτέ κανέναν μνημόνιο να τις ακυρώσει!
Έτσι και φέτος, την σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού πλημμύρισε το κέφι, το ταλέντο, η αγάπη για τις τέχνες και γράμματα αλλά και για τον αθλητισμό, καθώς η φετινή 11η Γιορτή Νεολαίας ήταν αφιερωμένη στην Αθλητική Ιδέα.
Η εκδήλωση άνοιξε από τις μαθήτριες Έλλη Τούντα και Μαριάννα Γούλα, ενώ στην συνέχεια τον Ύμνος του Ασώπιχου διάβασε ο μαθητής Αλέξης Χριστοδούλου. Στην συνέχεια έγιναν οι τιμητικές διακρίσεις. Πρώτα τιμήθηκαν οι αριστούχοι μαθητές, η Μαρία Κουτσούμπα, η Παναγιώτα Μούσα και ο Σπυρίδων Μίχος από το Γυμνάσιο Ορχομενού όπου και έχουν αριστεύσει. Ακόμη βραβεύθηκε ο αριστούχος φοιτητής πλέον της Ιατρικής Σχολής Πέτρος Χρυστακάκης καθώς και η Ομάδα Junior Α.Ε. Ορχομενού που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Βοιωτία. Τέλος, οι διοργανωτές τίμησαν τον Παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Ο κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο αλλά και τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Πρόεδρο του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέα της ΚΕΕ για την πολύχρονη προσφορά του στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Τις τιμητικές διακρίσεις έκαναν διαδοχικά ο π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, Δντης του 2ου Γυμνασίου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ζυγούρης.
Στην συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα, άκρως προσεγμένο και καλοδουλεμένο από τους συμμετέχοντες.
Αρχικά είδαμε την Φιλαρμονική του Δήμου Ορχομενού υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Μπότσικα. Στην συνέχεια οι μαθήτριες Ειρήνη Σάλτα (πιάνο), Χριστίνα Γαλανάκου (Κιθάρα) και Παναγιώτα Μούσα (βιολή) ερμήνευσαν τη μελωδία «Ένα όνειρο» του Clint Mansell , για να δώσουν την σκυτάλη στην ταλαντούχα Τζένη Κουμπούρα στο τραγούδι και τον  Κώστα Μερτζάνη στο μπουζούκι και στο πολύ γνωστό τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Τι γλυκό να σ` αγαπούν». Η αποθέωση ήταν όταν στην σκηνή ανέβηκε η Ρένια Παπλωματά, όπου με τη συνοδεία στο πιάνο της Πένυς Παγούρα, ερμήνευσε το τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» του Σταμάτη Κραουνάκη και το «Ταξίδι στη βροχή» του Τάκη Σωτηρχέλλη.
































Ακολούθως, σειρά είχε ο χορός και συγκεκριμένα η ρυθμική γυμναστική με τις Λητώ και Νεφέλη Τούντα σε δική τους χορογραφία να αποσπούν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Εξίσου ενθουσιασμένος ο κόσμος και από τους μοντέρνους χορούς που παρουσίασαν διαδοχικά το 1ο και το 2ο Μοντέρνο Τμήμα χορού της Π.Π.Ο. σε διδασκαλία της κας Λουκίας Τσάπρα αλλά και της Σχολής Χορού της κας Έφης Μηλιώτη.
Τέλος, τα χορευτικά τμήματα της Π.Π.Ο. παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Ν. Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο και τη Ρούμελη! Τους χορούς δίδαξαν η κα Μαρία Κραβαρίτη και ο κ. Αργύρης Μιχάλης.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα σκηνικά φέτος κατασκεύασε η Αρχιτέκτονας – Μηχανικός κα Σοφία Τσαμπά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ξεχωριστά στην ψυχή όλων αυτών που είδαμε και απολαύσαμε, τον κ. Θεόδωρο Απογένη! 













2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Αθλητική ιδέα και από αθλητές "τιμήθηκαν" μόνο η ομάδα junior και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Να χαρώ εγώ βραδιές...τρομάρα μας! Μεγάλη χαρά να είσαι αθλητής με διακρίσεις και να μην αναγνώρίζεσαι ποτέ στον τόπο σου. Μπράβο σας το καταφέρατε και αυτό στην χώρα που κάποτε γκρέμιζε τείχη!
Ελεύθερος πολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Το Ευ Αγωνίζεσθαι προτιμότερο του Αιέν Αριστεύειν στον αθλητισμό!
Ελεύθερος Πολίτης.