Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ “ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” : 1η ΜΑΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ
“ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”
Έδρα : Νέο Κόκκινο Θήβας
Τηλ : 22680.31521 
Fax : 22680.31593
Αρ .πρωτ 107
Νέο Κόκκινο 29/4/2014


1η ΜΑΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1Μάη για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.
Στην Ευρώπη και σ ́ όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης απ ́τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, γι ́ αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.
Οι Κυβερνητικές πολιτικές, τα μνημόνια και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των ευρωπαίων ισχυρών βυθίζουν τη χώρα σε καταστροφική ύφεση, σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ ́αυτή τη χώρα είναι οι αθώοι και τα θύματα καταστροφικών οικονομικών πολιτικών
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι ́ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η ΜΑΗ να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.
Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια.
Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
Να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλευσης και της καταδίωξης.
Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.
Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φουρτάκας Ιωάννης Γώγολος Γεώργιος