Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ: Να επανεξεταστεί η στρατηγική συνεργασίας με τη ΝΔ

Άμεση αλλαγή πολιτικής και επανεξέταση της στρατηγικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή της.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Τα στελέχη της Κίνησης διαφοροποιούνται ως προς την τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές».

Στο κείμενο τονίζεται επίσης ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

Η «Κίνηση 75» ζητεί να διαφοροποιηθεί εν όψει των επόμενων εκλογών το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι πρέπει «να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά».

Επίσης, τα μέλη της Κίνησης τονίζουν ότι «δεν πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με την Αριστερά» αν και όπως αναφέρουν δεν τρέφουν αυταπάτες σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι κομματικοί σχηματισμοί τους. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231269036

Δεν υπάρχουν σχόλια: