Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα υποδιοικητή του ΙΚΑ ο Στερεοελλαδίτης Κ.Παπαθανασίου


Ο οικονομολόγος και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Κώστας Παπαθανασίου, από την Φωκίδα, αναλαμβάνει και επίσημα υποδιοικητής του ΙΚΑ. Στο βιογραφικό του έχει μια θητεία ως Πρόεδρος στον ΟΑΕΕ την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ηταν υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ στις εκλογές του 2012. Η πληροφορία ότι ο Κ. Παπαθανασίου τοποθετείται προς το ΙΚΑ υπήρχε εδώ καιρό, ωστόσο με το ΦΕΚ ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία.
Βιογραφικό
Ο Κώστας Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε, στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, κύκλους μεταπτυχιακών επιμορφώσεων
σε θέματα ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής. Σήμερα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο φοίτησης του μεταπτυχιακού διατμηματικού προγράμματος «Τεχνικοοικονομικά Συστήματα» του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
• Από το 1993 ως το 2003 εργάστηκε, σε διάφορες θέσεις ευθύνης,στην Ιονική Τράπεζα και,ως προϊστάμενος λογιστηρίου και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και ως πιστοποιημένος χρηματιστής.
• Από το 2003 είναι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
• Την περίοδο 2004-2008 διετέλεσε σύμβουλος στουπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα ελεγκτικής-λογιστικής και κεφαλαιαγοράς, πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων (ΕΛΤΕ).Εκπροσώπησε τη χώρα μας,ως ειδικός εμπειρογνώμονας, στην επιτροπή των Εθνικών Εποπτικών Ελεγκτικών Αρχών (European Group of Auditors' Oversight Bodies - EGAOB) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ταυτόχρονα, συμμετείχε στη διοίκηση της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (υπό τον εισαγγελέα Γ.Ζορμπά), ερευνώντας υποθέσεις «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.
• Από τον Αύγουστο του 2008 έως και τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) και αντιπρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Το έργο του, για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΕ, αναγνωρίστηκε διακομματικά.
• Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος (Π.Ε. Φωκίδος), καθώς, στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού μας.
• Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς. Συμμετέχει στον τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Ν.Δ. και στην ομάδα Οικονομίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
• Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δ. Κανάτα, από την Άμφισσα, και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: