Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Επ. Λιβαδειάς (μέλος ΟΓΕ) στην απεργία

oge-29-11ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΕΣ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Η δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου , τις προάλλες οτι ο κατώτερος μισθός των 586 ευρώ μικτά είναι «υψηλός» δεν είναι τυχαία. Η επίθεση στους μισθούς, κατώτερους και κλαδικούς δεν έχει τελειώσει. Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μεγαλοεργοδοσίας. Γι” αυτό η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 του Φλεβάρη, δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όχι μόνο να διεκδικήσουν αυτά που τους έχουν αφαιρέσει, αλλά να ανακόψουν αυτά που σχεδιάζονται ενάντιά τους το επόμενο διάστημα.
Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι χρέος όλων μας. Οι Συλλογικές Συμβάσεις κατοχυρώνουν το κατώτατο μεροκάματο, που παρακάτω δεν μπορεί να τον πάει ο εργοδότης, κατοχυρώνουν ωράρια, επιδόματα, δώρα, άδειες, τα όποια δικαιώματα κατακτά με τους αγώνες του ο εργαζόμενος. Και εμείς οι γυναίκες έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα να παλέψουμε, που κατοχυρώνονται μέσα απο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίδομα τοκετού, άδειες μητρότητας, μειωμένα ωράρια εργασίας για τις μητέρες κ.λ.π.
Δίνουμε τη μάχη να υπογραφεί Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Να εξασφαλιστούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Να καταργηθεί η φοροληστεία του λαού.
Δεν αρκεί η οργή και η αγανάκτησή μας. Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Δεν θέλουμε να είναι τα παιδιά μας οι δούλοι του 21ου αιώνα! Έχουμε δικαίωμα να ζούμε με αξιπρεπείς μισθούς.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Αρκεί να σπάσουμε τον φόβο μας! Να μπούμε στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. , τη διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: