Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

«Φτου Ξελευθερία!»:Το Σάββατο τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας στη Λιβαδειά


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στον χώρο της Λέσχης (Μπουφίδου 32-34 εντός στοάς, Λιβαδειά). Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται διακρίθηκαν στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας της «Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων» με θέμα «Φτου Ξελευθερία!».

Ο τίτλος «Φτού Ξελευθερία!» από την μία είναι σχετικά εύκολος να οπτικοποιηθεί, εάν κάποιος θελήσει να αποδώσει την «κατά γράμμα» σημασία του, αλλά από την άλλη δύσκολος εάν κάποιος θελήσει να οπτικοποιήσει την «έννοια» του.

Η έκθεση αποτελείται από 25 διακριθείσες φωτογραφίες του 4ου Διεθνή Διαγωνισμού Φωτογραφίας της «Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων» οι οποίες προσπάθησαν να οπτικοποιήσουν το θέμα τους μένοντας πιστές σε μία περιγραφή της πραγματικότητας, ενώ κάποιες άλλες κατάφεραν να προσεγγίσουν το δοσμένο θέμα με μια πιο σύγχρονη φωτογραφική ματιά, καθόλου «πραγματική», δίνοντας μία μεταφυσική διάσταση στο θέμα.

Και οι δύο απόψεις απόλυτα σεβαστές λειτουργούν σαν το καλειδοσκόπιο όπου η κάθε φωτογραφία καταφέρνει να δώσει μία διαφορετική εκδοχή του «Φτού Ξελευθερία!».

Εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς το Σάββατο 02.03.2013 στις 19.00.
Διάρκεια της έκθεσης έως το Σάββατο 09.03.2013

Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης: Από Δευτέρα 4/3 έως Σάββατο 9/3 19.00 – 21.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: