Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο Ελληνες το γένος στις στρατιωτικές σχολές ζητούν 85 βουλευτές της ΝΔ


Προεξάρχοντος του Αθανάσιου Μπούρα, ογδόντα πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν, με τροπολογία που υπογράφουν, την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Ελληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια.
Οπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειές του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».
Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.
Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.
Νωρίτερα, είχε τοποθετηθεί στο ζήτημα και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος θεωρεί επιβεβλημένη ανάγκη οι εισακτέοι να είναι γένους ελληνικού.


Πηγή: Μόνο Ελληνες το γένος στις στρατιωτικές σχολές ζητούν 85 βουλευτές της ΝΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/92307#ixzz2LzRq10zJ

Δεν υπάρχουν σχόλια: