Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Και το όνομα αυτής... ΑΦΦΕΣ!


«Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Φιλανθρωπίας Αλληλεγγύης και Αειφόρου Ανάπτυξης» (ΑΦΦΕΣ) θα είναι η ονομασία της «Αλληλεγγύης» και της «ΣΥΜΕΑΝ» και το λογότυπό της θα φέρει «το επιστέγασμα ενός ναού, δηλαδή έναν τρούλο με τον σταυρό του».
Όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής κ. Αντ. Ζαμπέλης στα 12 μέλη της Ιεράς Συνόδου στόχος των αλλαγών «είναι η οργανωτική αναδιάταξη και με την αλλαγή του προσανατολισμού και της αποστολής».
«Έτσι»
τονίζει, «αφενός αντιμετωπίζονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα και η αρνητική εικόνα των δύο αυτών οργανισμών και αφετέρου ορίζεται η νέα αφετηρία οργάνωσης της προσφοράς κοινωνικού έργου από την Εκκλησία της Ελλάδος».
Στην οικονομοτεχνική μελέτη που κατέθεσε ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών δηλώνει ότι σκοπός του νέου οργανισμού θα είναι «η αποτελεσματική υλοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από ευρωπαϊκούς (π.χ. ΕΣΠΑ), από εθνικούς (π.χ. ΥΔΑΣ), από εκκλησιαστικούς (π.χ. μητροπόλεις) και από ιδιωτικούς (π.χ. χορηγίες) πόρους».
Ακόμη προτείνει να υπογραφούν προγραμματικές συμφωνίες με τις 81 μητροπόλεις, τις 491 μονές, τους 7.790 ναούς και τα περίπου 4.500 ιδρύματα, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα και σχολεία που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Aναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου κ. Ζαμπέλης αναφέρει: «Ο ΑΦΦΕΣ υπολογίζεται να αρχίσει τη λειτουργία του με μετοχικό κεφάλαιο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ από τους μετόχους (Διαρκή Ιερά Σύνοδο). Υπολογίζεται επίσης ετήσια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά δύο εκατομμύρια ευρώ». Να σημειωθεί πως σημαντικό μέρος στην εκαθάριση των οικονομικών της ΣΥΜΕΑΝ έπαιξε ο Βοιωτός τ. Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Λιάκος (φωτογραφία).

Πηγή: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: