Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Επείγουσα αίτηση συνάντησης έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών προς την Κ. Μπατζελή

Προς κα Κατερίνα Μπατζελή
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αχαρνών 2
ΑΘΗΝΑ


Θέμα: Επείγουσα αίτηση συνάντησης Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Οι υποψήφιοι προς ένταξη στο «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών» είναι ανάστατοι, από τις διαρρέουσες και δημοσιευόμενες πληροφορίες-προθέσεις, ή ακόμα και εισηγήσεις, που έχουν σχέση με τον τελικό αριθμό των δικαιούχων Νέων Γεωργών.
Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες, ως ο πλησιέστερος θεσμικός φορέας, της αγωνίας των Νέων Γεωργών, πολλοί από τους οποίους, ως σωστοί επαγγελματίες, έχουν προχωρήσει σε έξοδα απόκτησης ζωικού κεφαλαίου, αγοράς εξοπλισμού και είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν μακροχρόνια συμβόλαια ενοικίασης γης.
Η προκήρυξη για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2009 ήταν, ομολογουμένως από όλους ανεξαιρέτως, η διαφανέστερη διαδικασία, με μοριοδότηση από πριν γνωστή, χωρίς να μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε δυνατότητα παρέμβασης και επηρεασμού των αποτελεσμάτων. Η ΠΕΝΑ συμμετείχε τόσο στην διαμόρφωση της ΚΥΑ, όσο και στην διαδικασία, υπογράφουσα με εκπροσώπους τα αποτελέσματα των γνωμοδοτικών επιτροπών στις Περιφέρειες.
Άλλωστε οι ηλεκτρονικοί πίνακες κατάταξης, στα πλαίσια διαφάνειας έχουν αναρτηθεί εδώ και τρεις περίπου μήνες στους δικτυακούς τόπους των Περιφερειών.
Η ΠΕΝΑ επιθυμεί να προσφέρει την συνεργασία της, ως θεσμικός φορέας. Άλλωστε το θέμα είναι αντικείμενο του προσεχούς διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου μας, που πρόκειται να ακούσει και υποψήφιους Νέους Γεωργούς, αλλά και να αποφασίσει για την ανάγκη ενημέρωσης των 5.000 περίπου Νέων Γεωργών, πριν τις γιορτές.
Οι σύγχρονοι Νέοι Αγρότες είναι λογικό να κάνουν προγραμματισμό για την ζωή τους. Σήμερα ενώ ήταν σχεδόν οριστική η ενίσχυση για την είσοδό τους στα αγροτικά επαγγέλματα, μετά τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις, είναι ασαφής. Όλα αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν εμπαιγμός της προσωπικότητάς τους. Η ΠΕΝΑ θα προστατεύσει την αξιοπρέπεια των νεοεισερχομένων και θα αντισταθεί στον εμπαιγμό.
Σας παρακαλούμε να δεχθείτε το ΔΣ της ΠΕΝΑ εκτάκτως και επειγόντως την Δευτέρα, 14 Δεκ 2009, για να ενημερωθούμε υπεύθυνα ως ο μόνος θεσμικός φορέας (Νόμος 3147/2003, άρθρο 20) για τους Νέους Αγρότες στην Ελλάδα.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ Ο Γενικός Γραμματέας
…………………… …… ………
Γιαννόπουλος Βασίλης Πολυμενάκος Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: