Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ριζικά ευπρεπισμένο υποδέχθηκε τους μαθητές του το Δημοτικό Σχολείο Ακραιφνίου

Σ` ένα ριζικά ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον βρέθηκαν σήμερα – επίσημη πρώτη του νέου σχολικού έτους – οι μαθητές και οι γονείς τους,  αντικρίζονταν το … νέο Δημοτικό Σχολείο Ακραιφνίας. Εδώ και καιρό, είχαν ακούσει κι` είχαν δει πως ο Σύλλογος Γονεών με τη Αβθμια Σχολική Επιτροπή είχαν βάλει στόχο να αλλάξουν για πάντα στην όψη του περιβάλλοντος χώρου, μια υπόσχεση που όχι απλά κρατήθηκε, αλλά το αποτέλεσμά της εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.






Καλαίσθητα χρώματα, ευφάνταστα σχέδια και παραστάσεις που αρμόζουν στη σχολική ζωή , όψη ανανέωσης παντού μαζί μια ασφαλή, πλέον, αυλή όπου οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιούν τα  πολύτιμα τετραγωνικά της, αντίκρισαν σήμερα οι μαθητές και οι συνοδοί τους μπαίνοντας το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Ακραιφνίου, ένα κτιριακό συγκρότημα που δεσπόζει την πλαγιά του χωριού. 
Η όρεξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με πρώτο απ` όλους τον Πρόεδρο κ. Κώστα Δόσκουρη, η ιεράρχηση των αναγκών του από τη Αβθμια Σχολική Επιτροπή, η συνεργασία της Δ.Ε. Ακραιφνίας και προσωπικά του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φουρτάκα, μαζί με την σταθερή και αμέριστη υποστήριξη όλων των πρωτοβουλιών από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκο Βασιλείου όπως και του Τοπικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κατσαβριά, έφεραν το αποτέλεσμα που αντίκρυσαν σήμερα, όσοι βρέθηκαν στην επίσημη πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Νεκτάριος, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου, ο οποίος μάλιστα ανέγνωσε και την εγκύκλιο της ημέρας, το μήνυμα δηλαδή του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Ακολούθως, το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από το νέο Δντη του Σχολείου κ. Αθανάσιο Ζαχαροδήμο , ο οποίος  ευχήθηκε το πολύ καλό κλίμα και οι άριστες συνθήκες με τις οποίες ξεκινά το νέο σχολικό έτος να συνεχιστεί καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τους αιρετούς και τους γονείς των μαθητών.  Τέλος ευχήθηκε μια «καλή σχολική χρονιά» εκ μέρους όλων των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ακραιφνίου. Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου έκαναν οι κκ. Φουρτάκας και Ρόδης.  
Εμφανώς ικανοποιημένοι και οι γονείς για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, είχαν μόνο ευχαριστίας να απευθύνουν στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μας. 








Καλή σχολική χρονιά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: