Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίασε χθες η B/μια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού




Υπό την Προεδρεία της Δημοτική Συμβούλου κας Βούλας Καράλη, παρουσία του Δημάρχου Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βαγενά, μελών – Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών καθώς και Διευθυντών των Σχολείων του Δήμου Ορχομενού συνεδρίασε χθες στο Γραφείο των Αντιδημάρχων η Β/μια Σχολική Επιτροπή.

Με μια ατζέντα εφ` όλης της ύλης, η Πρόεδρος κα Καράλη ενημέρωσε αρχικά τα μέλη για το σύνολο των οικονομικών ενισχύσεων – πολύ μειωμένων σε σχέση με πέρυσι – που έλαβα συνολικά ο Δήμος για την συντήρηση και επισκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων. Ακόμη τέθηκαν τα θέματα τόσο της άμεσης επισκευής του ρίγματος στο λεβητοστάσιο του Α` Γυμνασίου Ορχομενού καθώς και το εσωτερικό φρεσκάρισμα των χώρων του Β` Γυμνασίου. Επιπλέον, συζητήθηκε το κενό που θα προκύψει στο ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων λόγω έλλειψης προσωπικού, θέμα για το οποίο αναμένεται άμεση απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και μετά θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ένα, όμως, κύριο θέμα που τέθηκε επιτακτικά πλέον και δεν αποκλείεται να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις εαν δεν επιληφθεί άμεσα η Αντιπεριφέρεια Βοιωτίας και το σχετικό Τμήμα Πολεοδομίας, έχει να κάνει με την κατεδάφιση του κλειστού – αλλά όχι σφαγισμένου – Γυμναστηρίου ανάμεσα στο Α` και Β` Γυμνάσιο Ορχομενού. Πρόκειται για ένα κτήριο που δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να γκρεμιστεί με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, όπως ακούστηκε.

Η Επιτροπή Παιδείας δευσμεύτηκε να κινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί πλέον ένα τέλος σ` αυτό το ζήτημα, ιδιαίτερα όταν πληροφορίες αναφέρουν πως σταδιακά έχει μετατραπεί σε στέκι εξωσχολικών με ότι αυτό συνεπάγεται...

Τέλος, η Επιτροπή Παιδείας θα αναμείνει την τελική απόφαση της προσφυγής του Δήμου Ορχομενού στο ΣτΕ για να προχωρήσει ή όχι στην οριστική συγχώνευση – υλικών κυρίως αντικειμένων – των Γυμνασίων Αγίου Δημητρίου και Παύλου με το Α` και Β` Γυμνάσιο Ορχομενού αντίστοιχα.

5 σχόλια:

Aραπατσάκος Σπύρος ( spirosarapatsakos@yahoo.com) είπε...

Η επιτροπή Παιδείας έχει ξεχάσει το θέμα όσον αφορά στην κατασκευή στέγης στο Νηπιαγωγείο Διονύσου, απόφαση που έχει ληφθεί απο τον Οκτώβριο του 2011 ( Τροποποίηση του προυπολογισμού έγινε τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο αναρτήθηκε στο διαύγεια η κατοχύρωση του έργου σε συγκεκριμένο εργολάβο........έκτοτε υποσχέσεις μονο.......θα γίνει, θα το φτιάξουμε....κτλ...παρά τις συχνές οχλήσεις απο τους γονείς).
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, και ας πράξουν λείαν συντόμως τα δέοντα.
Και θα πρέπει να ξέρουν οτι στο νηπιαγωγείο υπάρχουν παιδάκια καθημερινά και σε ολοήμερη βάση, τα οποία διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου ( η γυψοσανίδα που κάποιος έξυπνος τοποθέτησε στην οροφή της τάξης πριν καιρό για περιορισμό της υγρασίας, έχει νωτίσει λόγω του ότι η ταράτσα του κτιρίου λειτουργεί σαν σφουγγάρι ).
Πρέπει να περιμένουμε να πέσει σε κανένα κεφάλι;;;
Κύριε Πρόεδρε της Κοινότητας Διονύσου,Κύριε αντιδήμαρχε Παιδείας, Κύριοι της Σχολικής Επιτροπής, έχετε κάτι να απαντήσετε????

Μαρία Μαραντίδου είπε...

Μήπως,αφού δεν έχετε,όπως λέτε λεφτά,θα έπρεπε να αρχίσετε,να αξιολογείτε τις πρωτεύουσες από τις δευτερεύουσες ανάγκες,ή έχετε λεφτά και μας κοροϊδεύετε.Όλοι είστε ενημερωμένοι για το πρόβλημα του νηπιαγωγείου Διονύσου και ακόμη τίποτε,ούτε κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.Όλα είναι καλά και χρειάζονται, αλλά πρέπει να αξιολογούνται με βαθμό προτεραιότητος.Εν μέσω ιστών φωτισμού, αλλαγής ελλαστικών οχημάτων του δήμου,δημιουργίας αθλητικών κέντρων και τοιχείων,αναδιαμόρφωση πεζοδρομίων,αγορών φωτοτυπικών και άλλων πολλών,μήπως μπορείτε να ασχοληθείτε και με το θέμα του νηπιαγωγείου,που εσκεμμένα αλληγορείτε.Αν δεν έχετε λεφτά, μην αποφασίζετε και αν αποφασίζετε,προσδιοριστείτε για να μην παρεξηγήστε.Μήπως Δήμος Ορχομενού νοείται μόνο ο Ορχομενός και κάποια «τυχερά χωριά»;

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού είπε...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι από λάθος γράφτηκε ότι συνεδρίασε την Παρασκευή η επιτροπή Παιδείας.Την Παρασκευή συνεδρίασε η Β/θμια σχολική επιτροπή την οποία αφορούν τα γυμνάσια και λύκεια του δήμου με τα οποία και ασχολήθηκε.Για τα δημοτικα΄και τα νηπιαγωγεία είναι υπεύθυνη η Α/θμια σχολική επιτροπή καιτα μέλη της είναι αρμόδια να σας απαντήσουν για το θέμα .
Η πρόεδρος της Β/θμιας σχολικής επιτροπής
Βούλα Καράλη

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Επειδή η πρόσκληση έγινε προφορικά αποδέχομαι τη διόρθωση της κυρίας Καραλη.

Μ.Μαραντίδου είπε...

Πολλές οι επιτροπές του Δήμου,δεν βρίσκεις άκρη.Συμφωνούμε,όμως ότι υπάρχουν αρμόδιοι και πρέπει να απαντήσουν.