Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Προσωρινό πρόεδρο για την περίπτωση ξαφνικών εκλογών θέλει η Άννα Διαμαντοπούλου



Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή –προσωρινού- προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του Κινήματος σε περίπτωση ξαφνικών εκλογών ζητεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Η κ. Διαμαντοπούλου καταθέτει την πρόταση αυτή θεωρώντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν θέλει ο ίδιος να ηγηθεί στις εθνικές εκλογές.

Επίσης, προτείνει οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου –όχι του προσωρινού- να κινηθούν αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI.

Σύμφωνα με την πρόταση της, τότε θα πρέπει να συνέλθει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο με σκοπό την υποβολή και την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, θεωρεί δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο στην άσκηση υπουργικών καθηκόντων και στην υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου λέει ότι «δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε έντιμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα έχουν συμβεί», ενώ για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «με σεβασμό στο καταστατικό πρέπει να υπάρξει από το Εθνικό Συμβούλιο πολιτική κατεύθυνση, αδιαμφισβήτητη διαδικασία και αναγεννητική προοπτική. Πρέπει να αναθερμανθούν οι οργανώσεις, που αποτελούν τον πυρήνα συγκρότησης του σώματος του Συνεδρίου, και απαραίτητο στοιχείο κάθε διαδικασίας.

» Πρέπει να υπάρξουν ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για την προβολή θέσεων όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, χωρίς διακρίσεις. Η Ιπποκράτους είναι για όλους».

Ολόκληρη η επιστολή στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145396

Δεν υπάρχουν σχόλια: