Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας όχι μόνο κοντά στον Επιχειρηματία, αλλά και στον Άνθρωπο!


























































Δύο κορυφαίοι Βοιωτοί καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι κκ. Γιάννης Μπράμης και Παύλος Τούτουζα καθώς και πολλοί ακόμη αναγνωρισμένοι χειρουργοί – μέλη της ιατρικής ομάδας της Ευρωκλινικής Αθηνών βρέθηκαν την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 στη Λιβαδειά προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Βοιωτίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια ανοικτή ημερίδα ενημέρωσης του κοινού γύρω από την προληπτική ιατρική και τα απλά βήματα που μπορούν να μας προειδοποιήσουν για μελλοντικές μορφές καρκίνου.

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο «Ο ρόλος της Πρώιμης – Έγκαιρης Διάγνωσης στην αντιμετώπιση του καρκίνου» που στόχο έχουν πρωτίστως την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την πρόληψη και ακολούθως να φέρουν την επιστημονική κοινότητα πιο κοντά με τον πολίτη.

Το μήνυμα αυτό έστειλε αρχικά ο οικοδεσπότης κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στο σύντομο χαιρετισμό του ενώ μήνυμα αισιοδοξίας για την πρόοδο της επιστήμης και της σύγχρονης ιατρικής έστειλαν ακολούθως τόσο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς κα Μαρία Τρομπούκη όσο και ο Λεβαδείτης Δρ. Ιωάννης Μπράμης, που ήταν και ο συντονιστής της ημερίδας μαζί με την κα Δανάη Δαλιάνη.

Συνολικά στην ημερίδα που έγινε στη Λιβαδειά μίλησαν οι χειρουργοί κκ. Ανδρέας Φουντουλάκης για τις παθήσεις στον οισοφάγο και το στομάχι, Ελένη Καραφώκα Μαύρου για το παχύ έντερο, Σταύρος Καρακόζης για το θυροειδή και Εμμανουήλ Ζαχαριάδης για τον πνεύμονα στην α` ενότητα και στη β` ενότητα οι κκ. Αλίκη Τσερκέζογλου που αναφέρθηκε στα συμπτώματα της μήτρας και των ωοθηκών που πρέπει να μας οδηγήσουν στον γιατρό, Ελένη Φαλιάκου για το μαστό, Άρης Καραγιάννης για τον προστάτη και Λουκάς Πρέζας για τον λάρυγγα. Τέλος, έγινε παρουσίαση από το Τμήμα Marketing των υποδομών και των επιστημονικών Τμημάτων της Ευρωκλινικής Αθηνών και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό όπου απαντήθηκαν και ερωτήματα…

Κάποια από αυτά έθεσε ο ίδιος ο Λεβαδείτης καθηγητής κ. Γιάννης Μπράμης … Ας ακούσουμε τι απαντήσεις έδωσε η κα Δανάη Δαλιάνη, Διευθύντρια του Τμήματος Ογκολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών…


Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Βασιλήας, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Στέλλα Ταπανλή αλλά και πολλοί ακόμη γιατροί της πόλης της Λιβαδειάς ενώ από τη Διοίκηση του ΕΠΒ παρόντες ήταν ακόμη ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Φουντάς και μέλη του προσωπικού. Μάλιστα, ο κ. Αγνιάδης, ευκαιρίας δοθείσης και 10 χρόνια μετά έδωσε αυτοπρόσωπος στον κ. Παύλο Τούτουζα την τιμητική διάκριση - αναμνηστικό βραβείο που είχε αποφασίσει για τον ίδιο η τότε Διοίκηση στην γιορτή για τα 50 χρόνια του Επιμελητηρίου Βοιωτίας το Νοέμβριο του 2002, ένα βραβείο για την πολύπλευρη προσφορά του στη Βοιωτία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: