Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση- Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς & του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας


«Το ατσάλι δένεται στη δυνατή φωτιά και το μεγάλο ψύχος. Έτσι ατσαλώθηκε και η δικιά μας γενιά και έμαθε να μην παραδίνεται»

Αυτά τα λόγια ανήκουν στο Νικολάϊ Οστρόφσκι, που τη δεκαετία του ‘30 έγραψε το βιβλίο “Πώς δενότανε τ’ ατσάλι”. Σήμερα οι 400 χαλυβουργοί της Ελευσίνας, με το σκληρό τους ταξικό αγώνα, έρχονται να κάνουν πράξη αυτά τα λόγια. Με αποφασιστικότητα ατσάλινη σαν το υλικό που δουλεύουν, απεργούν υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους από την εργοδοτική επιθετικότητα που τους ζητά να λιώνουν στα καζάνια για 500 ευρώ.

Συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, διδάσκουν σε όλους τους εργάτες πώς πρέπει να στέκεται σήμερα η εργατική τάξη απέναντι στους κεφαλαιοκράτες, πως οι εργάτες έχουν τη δύναμη να σμπαραλιάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και δεν μπορεί να τους σταματήσει καμία απειλή, κανένας εκβιασμός. Διδάσκουν με τον καλύτερο τρόπο τι σημασία έχει σήμερα στα εργοστάσια και τις βιομηχανίες να παρεμβαίνουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Διδάσκουν ιδιαίτερα στους νέους εργαζομένους, που από φόβο ή απειρία δεν έχουν μπει ακόμα στην πάλη, πώς οργανώνεται, πώς φουντώνει και πώς νικά ένας εργατικός αγώνας.

Γιατί οι 400 χαλυβουργοί είναι ήδη νικητές!

Η μεγαλύτερη νίκη τους είναι η ταξική τους ενότητα, είναι η ταξική αλληλεγγύη που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι ότι έκαναν στην άκρη τους υποτακτικούς του κεφαλαίου, ξεχώρισαν τους φίλους από τους εχθρούς και πορεύονται με ψηλά το κεφάλι, έχοντας κάνει ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμοι για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση.

Η επίθεση που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο ΕΕ, κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, πρέπει να βρει τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα έτοιμους για σκληρούς ταξικούς αγώνες. Τώρα που οι μεγαλοεργοδότες αναλαμβάνουν δράση ο ένας μετά τον άλλον για το πώς θα καταργηθεί η σταθερή δουλειά, ο κατώτατος μισθός, το 8ωρο, τώρα πρέπει οι εργάτες να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο και σα μια γροθιά να αποκρούσουν την επίθεση όπως ξετυλίγεται παντού. Η φλόγα που άναψε στη Χαλυβουργία, να ανάψει σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η έκβαση του αγώνα των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Πάρτε μέρος στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς την Πέμπτη 26 Γενάρη

στις 6.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς. Στο χώρο θα παρεβρίσκεται αντιπροσωπεία των απεργών χαλυβουργών .

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΠΕΣΙΝΕ με αντιπροσωπεία των χαλυβουργών στη 1.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: