Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα καταγγελία από το ΕΣΥΝ Βοιωτίας για το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την γενικευμένη κοινωνική και οικονομική κρίση κι ενώ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου υλοποιεί ταχύτατα το αντιλαϊκό της έργο (ανατροπή εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση μισθών, διάλυση ασφαλιστικού συστήματος και συστήματος υγείας, νέοι φραγμοί στη μόρφωση, αύξηση της ανεργίας, εξοντωτικοί φόροι και χαράτσια με ταυτόχρονες φοροαπαλλαγές κι επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο κλπ), γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής και μεθοδευμένης προσπάθειας της διοίκησης του Δήμου Λεβαδέων μέσω του νεοσύστατου νομικού του προσώπου για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.), να απαξιώσει και τελικά να κλείσει κάθε δημοτική δομή που έχει σχέση με κοινωνική προσφορά και κοινωνικό αγαθό.

Έτσι, μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου και τη διάσπαση της δημοτικής χορωδίας, έχουμε τη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς κ. Λιάνας Καραβασίλη, που είναι γραμματέας στο Δ.Σ. του ΕΣΥΝ Βοιωτίας, κι επί σειρά ετών έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ωδείου της πόλης και την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Ο στόχος είναι προφανής, καθώς αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια κλεισίματος του Ωδείου. Οι επίσημες αιτιάσεις της δίωξης είναι προκλητικές και η κ. Καραβασίλη καλείται σε απολογία γιατί το Ωδείο –όπως πάντα- παρέμεινε κλειστό στις 17 Νοέμβρη, ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (άραγε κ. Δήμαρχε, θα έπρεπε να είναι ανοιχτό;;;) και γιατί απουσίαζε την Δευτέρα 5/12/11 ενώ αποδεδειγμένα (παρουσιολόγιο προσωπικού, μαρτυρίες μαθητών κλπ) είχε πραγματοποιήσει την υπηρεσία της το Σάββατο 3/12/11. Σημειωτέον ότι της δίωξης προηγήθηκαν σειρά απειλητικών και τρομοκρατικών παρεμβάσεων των υπευθύνων του δήμου στη λειτουργία του Ωδείου και το εκπαιδευτικό έργο. Να πώς εφαρμόζονται μέσω «Καλλικράτη» οι κεντρικές πολιτικές επιλογές περικοπών και «οικονομίας» των κυβερνήσεων από τους τοπικούς άρχοντες! Άλλωστε, δεν μπορείς να διαλύσεις κάτι, αν πρώτα δεν το έχεις πλήρως απαξιώσει και υποβαθμίσει ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η οξυμένη καπιταλιστική κρίση καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο και υποθηκεύει το μέλλον όλου του λαού και της νεολαίας και γνωρίζοντας την υψηλή συνάφεια που υπάρχει μεταξύ κρίσης και αύξησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, θα βρίσκεται πάντα αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια διάλυσης αθλητικών και πολιτιστικών δομών, που εκτός των άλλων αποτελούν αναχώματα στη διάδοση και χρήση των ναρκωτικών.

· Καταγγέλλουμε την πολιτική και συνδικαλιστή δίωξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.

· Απαιτούμε να ακυρωθεί κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της.

· Καλούμε όλους τους δημότες να αντισταθούν στην υποβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου και να μην επιτρέψουν το κλείσιμό του και τη διάλυση των πολιτιστικών δομών.

· Διεκδικούμε σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με μόνιμη και σταθερή λειτουργία όλο το χρόνο και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

ΕΣΥΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: