Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σε ισχύ οι κανονισμοί για κοινοτικές ενισχύσεις στην αγροτική ανάπτυξη έως 95%


Με δύο κανονισμούς, που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγει ο δρόμος της εκταμίευσης κονδυλίων αγροτικής ανάπτυξης με αυξημένη κοινοτική συμμετοχή και ελάχιστη εθνική. Συγκεκριμένα η κοινότητα θα χρηματοδοτεί έως 95 % της δημόσιας δαπάνης στις επιλέξιμες για τον στόχο σύγκλισης περιφέρειες, τις εξόχως απόκεντρες περιοχές της Ε.Ε. και τα μικρά νησιά του Αιγαίου και έως 85 % της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης σε άλλες περιοχές.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), για δράσεις αγροτικής ανάπτυξης για τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες όσον αφορά την οικονομική σταθερότητα, εφ 'όσον είναι κάτω από τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, όπως η Ελλάδα.

Οι διατάξεις των νέων κανονισμών καλύπτουν πέντε κράτη μέλη που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση βάσει προγράμματος από το Ισοζύγιο Πληρωμών του μηχανισμού για τις χώρες εκτός της Ευρωζώνης - Ρουμανία και Λετονία - ή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοοικονομικής σταθερότητας (EFSM), δηλαδή η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους συνδέσμους στο http://www.paseges.gr/el/news/Se-ishy-oi-kanonismoi-gia-koinotikes-enishyseis-sthn-agrotikh-anaptyxh-ews-95

Δεν υπάρχουν σχόλια: