Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

1o Επιμορφωτικό Συνέδριο Αγροτικών Προϊόντων


Στο Ζάππειο μέγαρο στην Αθήνα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, το πρώτο αγροτικό επιμορφωτικό συνέδριο με τίτλο «Καλλιέργεια – τυποποίηση – προώθηση», το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον παραγωγών, συσκευαστών και εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η κατάρτιση των αγροτών νέων και παλαιοτέρων για τις πιο προσοδοφόρες και με μεγαλύτερη εμπορική προοπτική καλλιέργειας και για την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στα τελικά προϊόντα η κατάλληλη τυποποίηση και οι νέοι τρόποι προώθησής τους.

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι υψηλή, αλλά υστερούν στις προτιμήσεις των παγκόσμιων καταναλωτών λόγω τυποποίησης και προβολής.
Στη νέα παγκοσμιοποιημένη κοινωνία είναι σημαντική η εθνική προσπάθεια για ανάδειξη της ποιοτικής σημασίας της διατροφικής αξίας και γενικότερα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής γεωργίας και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, ώστε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει.

Ομιλητές στο συγκεκριμένο συνέδριο θα είναι:

  • Στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων για θέματα καλλιεργειών
  • Στελέχη του οργανισμού προώθησης εξαγωγών για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την προώθηση των διατροφικών αγροτικών προϊόντων
  • Στελέχη μάρκετινγκ εταιρειών τροφίμων για τη στρατηγική προώθησης διατροφικών αγροτικών προϊόντων
  • Πανεπιστημιακοί με εξειδίκευση στο αγροτικό μάρκετινγκ
  • Στελέχη διαφημιστικών εταιρειών και δημιουργικών γραφείων με εμπειρία στη συσκευασία
  • Εταιρείες διαδικτυακού μάρκετινγκ με εξειδίκευση σε νέα μέσα (Google Ads, Social Networks κ.α.). Πηγή www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: