Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Olympia Forum V: Οι καινοτόμες λύσεις ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης των δήμων

 

Oympia Forum Logo ob

Η πράσινη μετάβαση και οι βιώσιμες τακτικές μέσω καινοτόμων λύσεων που επιχειρούν οι δήμοι της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στο Olympia Forum V κατά την διάρκεια της ενότητας «Τοπικοί Ηγέτες Αναζητούν Καινοτόμες Λύσεις». Πέντε δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούν προς τον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και παρουσίασαν στο κοινό, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί τελικά η τοπική αυτοδιοίκηση να αναπτύξει δράσεις καινοτόμες τόσο για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της όσο και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για την προστασία ολόκληρου του πλανήτη. 

 

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος της εφ. Πατρίς, Γιώργος Μικελόπουλος, ο οποίος στην έναρξη της θεματικής ενότητας αναφέρθηκε στην εξέλιξη των προγραμμάτων που παρουσιάζουν και υλοποιούν οι δήμοι. Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, ο δήμαρχος Πρέβεζας και γραμματέας ΔΕΠΑΝ, Νίκος Γεωργάκος, ο δήμαρχος Οινουσσών και γραμματέας ΔΣ ΔΕΠΑΝ, Γιώργος Δανιήλ, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα έργα πράσινης αναβάθμισης των δήμων τους, τα οποία ήδη έχουν υλοποιήσει αλλά και σε εκείνα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μηχανημάτων, καινοτόμες λύσεις μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, έργα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ψηφιοποίηση των συστημάτων τους για την προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος κ.α. 

 

Βασικό συμπέρασμα από την συζήτηση ήταν πως οι δήμοι θα πρέπει να επιτύχουν μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων υλοποιήσεις έργων που θα αφορούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ώστε η διαχείριση όλων των υποδομών να γίνεται μέσα από δράσεις τέτοιες προκειμένου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι το ελάχιστο δυνατό και το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και σε μια βιώσιμη κοινωνία.

 

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

***

Για να παρακολουθήσετε live όλες τις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα στις αίθουσες Δάφνη και αρετούσα ακολουθήστε τα παρακάτω links

 

Day 1 - Αίθουσα Δάφνη (12.00 - 21.00)

https://youtube.com/live/hORb3tpaRDo?feature=share

Day 1 - Αίθουσα Αρετούσα (13.30 - 21.00)

https://youtube.com/live/GRMD4d9A3Fs?feature=share

GIWRGOS DANIHL

Γιώργος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών, Μέλος ΔΣ ΔΕΠΑΝ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

NIKOS GEORGAKOS

Νίκος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας, Γραμματέας ΔΕΠΑΝ - ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

KOMHNEAS

Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας - ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

KOULHS

Στάθης Κούλης Δήμαρχος Γορτυνίας - ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

TASOS XRONHS

Τάσος Χρόνης, Δήμαρχος Επιδαύρου -  ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: