Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Το κείμενο παραίτησής της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κας Γιώτας Πούλου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.



▶️ Προς την Γραμματέα του Κόμματος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Καταθέτω την παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή, της οποίας είμαι εκλεγμένο μέλος (πρώτη σε σταυρούς), από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
‼️ Επειδή είναι ένα όργανο απονομιμοποιημένο, που δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για τις ήττες του κόμματός μας το 2023, δεν έχει ακολουθήσει ούτε στα λόγια τις προτροπές του σ. Αλέξη Τσίπρα όταν παραιτήθηκε και πλέον λειτουργεί παραβιάζοντας εξακολουθητικά το Καταστατικό και την εσωκομματική δημοκρατία.
✖️ Σε αυτές τις συνθήκες, αρνούμαι να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου, ακόμη και ως μειοψηφία, την «εν κενώ» λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής και τη συνεχή απαξίωση των ενδιάμεσων οργάνων, των μελών και των φίλων του κόμματος.
✖️ Αρνούμαι να νομιμοποιήσω την κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, την επικράτηση του πολιτικού κυνισμού και τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
✅ Παραμένω μέλος της Ο.Μ. Λιβαδειάς και, ευελπιστώντας ότι τελικά θα επικρατήσει η επιλογή των μελών του κόμματος, σας αποχαιρετώ με ένα κείμενο του Μπέρτολτ Μπρέχτ:
Η λύση
Μετά την εξέγερση της 17ης Ιουνίου, ο γραμματέας της Ένωσης Συγγραφέων διένειμε φυλλάδια στη λεωφόρο Στάλιν που δήλωναν ότι ο λαός είχε χάσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και μόνο με διπλάσια προσπάθεια θα μπορούσε να την ανακτήσει.
Δεν θα ήταν ευκολότερο στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να διαλύσει τον λαό και να εκλέξει άλλον;
🔗 Το λινκ του κειμένου εδώ: 👇

Δεν υπάρχουν σχόλια: