Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για την ΔΕΥΑΛ



Την αντίθεση του στη φημολογούμενη ένταξη της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς στην ΕΥΔΑΠ, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή φορέων της ευρύτερης περιοχής και μοναδικό θέμα τις  σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις σχετικά με την νέα δομή και λειτουργία των ΔΕΥΑ. 

Στη συνεδρίαση που άρχισε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημήτρη Καραμάνη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος των ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γιώργος Αραπίτσας, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και κ. Νώντας Κοτσικώνας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Κώστας Κολιούσης, ο Πρόεδρος της Ε.Γ. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας κ. Νίκος Μπούρας, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ κ. Ταξιάρχης Σωτηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιάννης Βάγγος, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Εμπορικού Συλλόγου.

Το ΔΣ μετά από συζήτηση εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά της ένταξης της ΔΕΥΑΛ στην ΕΥΔΑΠ, ξεχωριστό ψήφισμα επίσης κατά των αλλαγών που προωθούνται κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας  προβλέπεται η επέκταση της η ΕΥΔΑΠ με απορρόφηση των ΔΕΥΑ σε Κορινθία, Φωκίδα, Βοιωτία, σενάριο για το οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή της και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας η οποία τονίζει ότι για όποια αλλαγή θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση των Δήμων.

Στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Τόλιας ο οποίος μετέφερε τις θέσεις που εκφράστηκαν στη σχετική συνεδρίαση και κατέθεσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: