Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού από την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου

 


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού μας υπενθυμίζει ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, γι’ αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσει ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που να παρέχει δωρεάν και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.

Η κυβέρνηση οφείλει πέραν του δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου, να διασφαλίσει αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και αποκατάστασης στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, και όχι να τους στρέφει σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που θησαυρίζουν» εις βάρος των ασθενών.

Αγωνιζόμαστε για επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, σύγχρονο εξοπλισμό, μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες θεραπείες (χειρουργεία, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες), για τους ασθενείς.

Δεσμευόμαστε για δωρεάν πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση για όλες τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, καθώς και για ποιοτική και συμπεριληπτική περίθαλψη χωρίς καμία διάκριση!

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Δεν υπάρχουν σχόλια: