Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

«Με δυνατό ΚΚΕ, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους» ακούστηκε δυνατά στη Λιβαδειά με ομιλητές τη Σεμίνα Διγενή και τον Κώστα Μπασδέκη.

 



Το μήνυμα «Με δυνατό ΚΚΕ, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους» ακούστηκε δυνατά στη Λιβαδειά και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, με ομιλητές τη Σεμίνα Διγενή και τον Κώστα Μπασδέκη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή τόνισε πως «σήμερα, τα ψέματα έχουν τελειώσει. Το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ έχει αποκαλυφθεί ξανά και ξανά. Κι είναι γκραν γκινιόλ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Για να κερδίσει το παραμικρό σήμερα ο λαός, πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το κεφάλαιο, πρέπει να υποστεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ. 

Για να μπορέσει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, καλύπτοντας τις ανάγκες του με το εισόδημά του, πρέπει το κεφάλαιο κάτι να απωλέσει.

Τι θα γίνει, λοιπόν, στις 10 του Ιούνη; Θα μπορεί η κυβέρνηση με το ίδιο και μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει δικαιωμένη για την πολιτική της, να απαξιώνει και να λοιδορεί τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας που τη στρίμωξαν τον τελευταίο χρόνο;

Μέχρι σήμερα, όποτε κατακτήθηκε το παραμικρό, για παράδειγμα η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στους οικοδόμους, στους μεταλλεργάτες του Περάματος και αλλού, έγινε μετά από αγώνα, που ανάγκασε την εργοδοσία, το κράτος να υποχωρήσουν.  

Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που οι δυνάμεις μας βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων και έτσι θα συνεχίσουμε. 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά -και θέλουμε και ακόμα περισσότερες δυνάμεις να είναι δίπλα μας- σε όλες τις μάχες που δίνουμε και σε αυτή την περιοχή. 

Γιατί, τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνες και με όσο γίνεται πιο δυνατό το ΚΚΕ». 

Και συνέχισε: «Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι, όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί και δεν ανέχονται πια αυτό τον εκφυλισμό, τώρα να επιλέξουν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, όπως έκαναν πολλοί -πριν από αυτούς- και δεν το μετάνιωσαν.

Άρα, λοιπόν, δεν ωφελεί κανένα μας η ψήφος στα κόμματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών συμφερόντων. Σ' αυτά δηλαδή, που έχουν υπηρετήσει την ίδια ακριβώς πολιτική και όταν ήταν κυβέρνηση και όταν είναι αντιπολίτευση. 

 

Δεν μπορεί να γίνει ανατροπή, με ψήφο σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι σόου και δημαγωγία στη Βουλή, για να κρύψουν ότι και αυτοί συμφωνούν στα βασικά στοιχεία της ακολουθούμενης πολιτικής, αλλά και για να καλύψουν την ανυπαρξία τους από τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες, από τους αγώνες του λαού μας.

Σε καμμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς επί Τσίπρα γινόταν προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από επικλήσεις στην “Αριστερά”, ενώ σήμερα θάβεται κάτω από τόνους life style, ανορθολογισμού και λαϊκισμού, ακόμα και συμμαχίες με πούρους δεξιούς. Γι’ αυτό και δεν δικαιούνται οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλοί από τους οποίους αποτελούν σήμερα τη “Νέα Αριστερά”, να παριστάνουν τους άμοιρους ευθυνών για το “φαινόμενο Κασσελάκη”.

 

Στη συνέχεια η βουλευτής του Κόμματος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα που συσσωρεύει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στην περιοχή μας, στα ζητήματα της υγείας με τις μεγάλες κι επικίνδυνες οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το νέο δικαστικό και υγειονομικό χάρτη που πλήττει βάναυσα το λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την άθλια κατάσταση των σχολικών κτιρίων, την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης που σπέρνει φωτοβολταικά κι έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες τον Ελικώνα και τα γύρω βουνά, την αντιπυρική προστασία που θεωρείται μη επιλέξιμο έργο και τα πρώτα σημάδια του τι θα εποακολουθήσει κι αυτό το καλοκαίρι φάνηκαν με τις φωτιές στην στην Αγ. Άννα, την Αλίαρτο και μόλις πριν λίγα 24ωρα στο Ακραίφνιο και την Υλίκη.

 

 «Δεν υπάρχει σωτηρία μ` αυτούς… Το έχουμε εμπεδώσει… Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής! Ήρθε η στιγμή το “μέχρι εδώ” να γίνει “τώρα ΚΚΕ”» κατέληξε

 

Ακολούθησε η ομιλία του Κώστα Μπασδέκη, μέλους της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιου ευρωβουλευτή που σημείωσε πως «είναι καθοριστική η ψήφος  για να βγάλει η κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ αλλά κι αυτό που πραγματικά συμφέρει τον λαό και τη νεολαία, για να είναι πιο δυνατοί την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Αυτή η επιλογή καταδικάζει την ΕΕ της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων και ταυτόχρονα δίνει ένα γερό πλήγμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα της ΕΕ. Αυτή η επιλογή δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής».

«Στις 10 Ιούνη» είπε «θα είναι εδώ ο “βραχνάς” της ακρίβειας, όσες επιστολές και να στείλει ο Μητσοτάκης στη Φον ντερ Λάιεν, θα είναι εδώ οι μισθοί που τελειώνουν στις 15 του μήνα, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα είναι εδώ οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη, Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ, που, μπορεί οι ορκισμένοι υπηρέτες του, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, να μας το παρουσιάζουν σαν δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά μόνο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τους διαψεύδουν». Και συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να πάει στις κάλπες στις 9 Ιούνη, χωρίς να έχει στο μυαλό του και τις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις, τους δύο πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους η ΕΕ πρωταγωνιστεί, με εμπλοκή και της χώρας μας.

Γι’ αυτό λέμε: Η ψήφος μας στις 9 του Ιούνη πρέπει να έχει πολύ ψηλά στα κριτήριά της όλα τα παραπάνω, όσο κι αν προσπαθούν τα κόμματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να μας πείσουν ότι δεν ψηφίζουμε για αυτά, ακριβώς επειδή θέλουν να θεωρούνται δεδομένα».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα του αγώνα  των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τον οποίο στήριξε το  ΚΚΕ ολόψυχα δίνοντας όλες του τις δυνάμεις

«Στη ΛΑΡΚΟ γονιμοποιήθηκαν η ανυποχώρητη στάση, ο ενωτικός αγώνας, η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων ότι μπορούν να νικήσουν τον πιο ισχυρό αντίπαλο, με την παρέμβαση την ουσιαστική βοήθεια που έδωσε το ΚΚΕ σε αυτόν τον αγώνα, γι αυτό και ο αγώνας αυτός είναι μέχρι σήμερα νικηφόρος, περήφανος και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα» τόνισε.

Και συνέχισε: «Αυτά βλέπει η κυβέρνηση της ΝΔ  και βγάζει αφρούς απέναντι στο ΚΚΕ, αυτά βλέπουν και οι εργαζόμενοι όχι μόνο στην περιοχή που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ αλλά και ευρύτερα και δείχνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και  στις δυνάμεις του. Αυτά τα συμπεράσματα αποτελούν παρακαταθήκη για το πώς μπορούν οι  εργαζόμενοι συνολικότερα ο λαός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά της αντιλαϊκές πολιτικές σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ανατρέποντας τες στο δρόμο του αγώνα.» 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στη δράση του ΚΚΕ από τότε που εντάχθηκε η χώρα στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ αναδεικνύοντας τι σημαίνει ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Και αυτό» είπε «επειδή το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις ούτε από μονοπωλιακούς ομίλους, ούτε από τα λόμπι - που δρουν στην ευρωπαϊκή ένωση και όπως μας λένε αποτελούν ζωτικό στοιχείο της δημοκρατίας της. Χωρίς δεσμεύσεις λοιπόν το ΚΚΕ στηρίζει τα συμφέροντα του λαού  στέκεται δίπλα στον αγώνα του, παίρνει πρωτοβουλίες οι λαοί της Ευρώπης με αλληλεγγύη να καταφέρουν κάποτε να ζήσουν στην Ευρώπη του σοσιαλισμού στην Ευρώπη των εργατών των αγροτών στην Ευρώπη των λαών».    

Κλείνοντας, ο Κ. Μπασδέκης, τονισε πως «μπροστά στον λαό  υπάρχουν ουσιαστικά δύο επιλογές: Η ΠΡΩΤΗ είναι να δώσει «πράσινο φως» και επιβράβευση στην αντιλαϊκή πολιτική, στηρίζοντας κάποιο κόμμα της ΕΕ ή επιλέγοντας την αποχή και δίνοντάς τους έτσι το δικαίωμα να ερμηνεύσουν τη στάση του όπως τους βολεύει. Γιατί, ως γνωστόν, όταν δεν μιλάμε εμείς για τους εαυτούς μας, πάντα θα βρεθεί κάποιος άλλος να μιλήσει για εμάς

Η ΔΕΥΤΕΡΗ είναι να πάει στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι και να κάνει αυτό που σκέφτεται, αυτό που λέει η καρδιά και ο νους του και να ψηφίσει ΚΚΕ. Τη μοναδική ψήφο που κανείς δε μπορεί να παρερμηνεύσει.

Τώρα ΚΚΕ, λοιπόν, τη μοναδική αυθεντική επιλογή αμφισβήτησης του σάπιου κόσμου των πολέμων, της φτώχειας, της ακρίβειας, της προσφυγιάς».

 Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Άγγελος Μανιάτης, απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος τόνισε πως «εμείς οι εργαζόμενοι, οι απόστρατοι της αστυνομίας και γενικά οι γυναίκες και οι άντρες των σωμάτων ασφαλείας, είμαστε κομμάτι των εργαζομένων αυτής της χώρας και η συντριπτική μας πλειοψηφία προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα που δέχονται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.»

«Το  ΚΚΕ» είπε «είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και αταλάντευτα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες μας, που παλεύει μαζί μας για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας και τον προσανατολισμό των δυνάμεών τους αποκλειστικά στη δίωξη του εγκλήματος κι όχι του λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: