Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ο γαϊδαρος, η τίγρης... και το λιοντάρι!

«Ένας γάιδαρος και μια τίγρης μέσα στη ζούγκλα συζητούν… Ο γάιδαρος λέει στην τίγρη….’’ Δεν βλέπεις ότι το γρασίδι είναι μπλέ; Η τίγρης τότε απάντησε….’’ Όχι το γρασίδι είναι πράσινο’’. Η συζήτηση σύντομα έγινε έντονη, μετατράπηκε σε διαφωνία και οι δυο τους αποφάσισαν να πάνε στο λιοντάρι, το βασιλιά της ζούγκλας για να τους δώσει μία λύση.
Παρουσιάζονται και οι δυο στο λιοντάρι και ο γάιδαρος άρχισε αμέσως να φωνάζει…….’’ Βασιλιά μας δεν είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλέ’’;
Τότε το λιοντάρι απάντησε ΄΄Ναι είναι αλήθεια, το γρασίδι είναι μπλέ’’ και ο γάιδαρος συνέχισε λέγοντας…. ότι η τίγρης διαφωνεί μαζί του, εναντιώνεται και τον ενοχλεί και ζήτησε από το βασιλιά της ζούγκλας να την τιμωρήσει. Το λιοντάρι αποφασίζει και δηλώνει, ότι η τίγρης θα τιμωρηθεί με « 5 χρόνια σιωπής». Τότε ο γάιδαρος φεύγει χαρούμενος, ικανοποιημένος και χοροπηδώντας. Η τίγρης αποδέχτηκε την τιμωρία της, αλλά πριν ρώτησε το λιοντάρι … ‘’Βασιλιά μου, γιατί με τιμωρείς αφού το γρασίδι είναι πράσινο’’; Το λιοντάρι απάντησε…. ‘’έχεις δίκιο το γρασίδι είναι όντως πράσινο.’’ Τότε η τίγρης απορημένη ρωτά πάλι….. ‘’Γιατί λοιπόν με τιμωρείς’’; Τότε το λιοντάρι της απαντά…… ‘’ η τιμωρία σου δεν έχει να κάνει με την ερώτηση αν το γρασίδι είναι μπλε η πράσινο’’. Η τιμωρία, σου επιβλήθηκε, γιατί δεν είναι δυνατόν ένα γενναίο και σοφό πλάσμα σαν κι εσένα, να σπαταλά χρόνο διαφωνώντας με ένα γάιδαρο και επιπρόσθετα να έρχεσαι να με ενοχλείς με μια τέτοια ερώτηση». 

Τροφή για σκέψη 🤔 ... μέρες που είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: