Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος από την Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς

 


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου.
Το Κάπνισμα έχει χαρακτηριστεί από τον Π.Ο.Υ. ως η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών. Σκοπός της Ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους υγείας που συνδέονται με τη χρήση καπνού όπως και η υποστήριξη αποτελεσματικών πολιτικών για την μείωση της κατανάλωσής του. 
Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι : «
Η νεολαία μπαίνει και μιλάει ανοιχτά».

 Η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Λιβαδειάς, στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας με σκοπό την προαγωγή και αγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Μαΐου ανάλογη δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, στην πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) στην πόλη της Λιβαδειάς . Η Νοσηλεύτρια κ. Ματάλα Δήμητρα και η Επισκέπτρια Υγείας κ. Τσιάνα Αικατερίνη διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες ενημερώνοντάς τους για τους κινδύνους υγείας που συνδέονται με τη χρήση καπνού.

Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: