Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Παρουσία Αντιπροσωπείας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων στον Αδελφοποιημένο Δήμο Σπάρτης στο Πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Παλαιολόγεια 2024»

 


Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, αντιπροσωπεία του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2024», που πραγματοποιήθηκαν στον αδελφοποιημένο από το 2021 Δήμο Σπάρτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 571 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της ιστορικής αυτής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν  στις 29 Μαΐου 2024.

 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θεσπιών Αναστάσιου Βαρθαλάμη, έδωσε το παρών στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των κοινών αξιών που ενώνουν τους δύο δήμους.

 

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε τη σημασία της αδελφοποίησης των δύο δήμων και τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας και των ανταλλαγών σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο και απένειμε τιμητική - αναμνηστική πλακέτα στο νέο Δήμαρχο Σπάρτης.

Οι εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2024» αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, με στόχο  την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο δήμων.

 

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Σπάρτης Βακαλόπουλο Μιχάλη, για την φιλοξενία και ανυπομονεί να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης στις επόμενες κοινές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: