Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

H Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για την αυτοεξέταση του μαστού





Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου),  η Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για την αυτοεξέταση του μαστού. Οι νοσηλεύτριες κα. Δήμητρα Ματάλα, κα. Μίγα Ευδοκία και η Επισκέπτρια Υγείας κα. Γκάτσου Σωτηρία βρέθηκαν στον Πεζόδρομο Τροφωνίου στις Πηγές Κρύας και είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν το γυναικείο πληθυσμό διανέμοντάς τους ενημερωτικό φυλλάδιο του Υπουργείου Υγείας.

Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις γυναίκες, η ενημέρωση επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου και στην ανάγκη διεξαγωγής προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων όπως:

·       Εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας

·       Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)

·       Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκης περαιτέρω διερεύνησης)

Για την καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος https://mastografia.gov.gr/, όπου βρίσκονται διαθέσιμες όλες οι σχετικές πληροφορίες (είδος παρεχόμενων εξετάσεων, Συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων, διαδικασία πραγματοποίησης εξετάσεων, κ.ά.)

Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Διεύθυνση: Στρατηγού Ιωάννου 17-19

 Τηλ.: 2261025459

 E-mail: tomy.levadia1@dypethessaly.gr

 Δημήτριος Φ. Σολούκος

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: