Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ παρεμβαίνει για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και ξεκαθαρίζει: «Αποτελεί δικαίωμα των πολιτών της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής να έχουν την επιλογή να εμβολιαστούν στο τόπο διαμονής τους»!

 


   Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τελευταία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον αυξημένο αριθμό θετικών Rapid Tests που διεξάγονται στα φαρμακεία μας  και από την αύξηση πωλήσεων σε Home tests Covidη αύξηση κατά 26% των εισαγωγών των κρουσμάτων Covid-19 στα νοσοκομεία πανελλαδικά, κυρίως ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ακόμη και η έναρξη των διασωληνώσεων ατόμων της ίδιας κατηγορίας ειδικά την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο χαμηλού έως μηδενικού συγχρωτισμού ατόμων σε κλειστούς χώρους λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, κάνει επιτακτική την ανάγκη εμβολιασμού με το μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19. 

   Και ενώ η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού διανύει ήδη 1 εβδομάδα και η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε την περασμένη Δευτέρα 16/10/23, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Νομού Βοιωτίας όπως και της ευρύτερης περιοχής, θα χρειαστεί, για να εμβολιαστούν, να διανύσουν κατ’ ελάχιστο 45χλμ για να φτάσουν στο μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο του νομού στη Θήβα. 

   Στις πρώτες αντιδράσεις  των πολιτών στο να κλείσουν ραντεβού και επομένως να ταξιδέψουν για να εμβολιαστούν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς άνοιξε έναν κύκλο επαφών σε θεσμικό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς φορείς έχοντας ως στόχο να διορθωθεί άμεσα η πιθανή παράλειψη.

      Ήρθαμε σε επαφή, εγγράφως και τηλεφωνικώς με τον Διοικητή της 5ης Υ.Πε κ. Φ. Σερέτη, τον Δήμαρχο Λιβαδειάς κ. Ι. Ταγκαλέγκα, την Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φ Παπαθωμά, τον κυβερνητικό βουλευτή στον νομό κ. Λ. Κτιστάκη, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γ. Πούλου(https://www.syriza.gr/article/id/150940/G.-Poyloy:-Na-systathei-amesa-sth-Libadeia-emboliastiko-kentro-gia-thn-COVID-19!.html#), τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γ. Μουλκιώτη(https://tvstar.gr/2023/10/24/gmoulkiotis-epitaktiki-anagki-i-amesi-leitourgia-emvoliastikou-kentrou-covid-19-stin-livadeia/)κοινοποιώντας το πρόβλημα και εξηγώντας τις επιπτώσεις του στον τοπικό πληθυσμό. 

   Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την έλλειψη του εμβολιαστικού κέντρου στη πόλη μας και καταλήξαμε να ταυτιστούμε με τους Συναδέλφους Ιατρούς, χωρίς επιστημονικούς όρους, βαρύγδουπες εκφράσεις και δύσκολες στον κοινό νου έννοιες, ότι επείγει η “αποκατάσταση της κοινής λογικής”, μιας κοινής λογικής που παρακάμφθηκε  από τους υπεύθυνους του εμβολιαστικού σχεδιασμού με τεχνάσματα περί δήθεν χαμηλής προσέλευσης των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, μιας κοινής λογικής που, προς έκπληξη μας, δεν διακατέχει όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του και τις ενέργειες του για το συγκεκριμένο θέμα(https://siriosfm.gr/paralogi-i-apofasi-gia-ti-mi-leitourgia-emvoliastikis-grammis-gia-ton-covid-19-sti-livadeia/.)

    Τα στοιχεία που προκύπτουν από το δίκτυο των φαρμακείων του Συλλόγου μας στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς είναι πάντως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν οι ειδικοί των Αθηνών. Μέσα σε μία εβδομάδα αρνήθηκε να κλείσει ραντεβού ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που πρέπει να εμβολιαστούν γιατί ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς επίσης και άτομα που θέλουν να εμβολιαστούν γιατί έτσι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. 

   Δημοσιοποιήσαμε όσο γίνεται περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα γιατί αφορά το σύνολο των πολιτών της περιοχής μας και γιατί έχουμε αποδείξει ως κλάδος υγειονομικών πρώτης γραμμής, κατά την διάρκεια των δύσκολων χρόνων της πανδημίας, ότι η πρόληψη ήταν και παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα και η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας αυτοσκοπός.

    Υπενθυμίζουμε στους ειδικούς της καμπάνιας “Eθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού” ότι η προσβασιμότητα του πολίτη στο σημείο εμβολιασμού  αποτελεί σοβαρό κίνητρο για εμβολιασμό αυτό κάθε αυτό.

   Επίσης αποτελεί δικαίωμα των πολιτών της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής να έχουν την επιλογή να εμβολιαστούν στο τόπο διαμονής τους.

Αυτό πρέπει να τους το εξασφαλίσουμε.      

 

Η Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

Λουκία Βαρουξή                                   Αθανασία Τζερεμέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: