Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ο Σύλλογος Ορχομενίων της Αθήνας στην παρουσίαση του βιβλίου και της έκθεσης «Μινωικός Πολιτισμός. Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου» για να τιμήσει την Ορχομένια Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή – Τσαγαλά

 


Μία σπουδαία έκθεση φιλοξενεί για τις επόμενες ημέρες το Μουσείο της Ακρόπολης με θέμα τα μινωικά μνημεία του Ρεθύμνου, η οποία  εγκαινιάστηκε χθες  και παράλληλα παρουσιάστηκε το βιβλίο  «Μινωικός Πολιτισμός.  Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου» με φωτογραφίες από τα μνημεία της περιοχής.

 



Το ιδιαίτερο στοιχείο για εμάς του Ορχομένιους στην εν λόγω παρουσίαση ήταν η παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαρίας Λιονή – Τσαγαλά, η οποίο προλόγισε την έκδοση και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. 

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ρεθυμνιώτης Γιάννης Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου αρχαιολόγος Αναστασία Τζιγκουνάκη, στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου – μάλιστα την εκδήλωση συντόνισε ο αρχαιολόγος Κώστας Γιαπιτσόγλου - και αρκετός κόσμος.


Παρόντες ήταν επίσης και ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καρρής με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ορχομενίων της Αθήνας κκ. Νίκο Μακρή, Θοδωρή Τριπερίνα και Λάμπρο Ρόδη, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και παράλληλα συνεχάρηκαν την κα Τσαγαλά – Λιονή για την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Κρήτης.

 Η φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης, ως τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: