Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Παραίτηση του Δ.Σ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ζήτησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αποκορύφωμα τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές.

Πηγές του υπουργείου μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμαναν ότι η απόφαση αυτή, φέρεται να έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών αρχών, που έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία εκθέτουν τον Οργανισμό – και κατ’ επέκταση τη χώρα- εντός κι εκτός συνόρων.

«Λόγω των λαθών που έγιναν, ζητώ την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα το μεσημέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε καταθέσει τροπολογία η οποία θα συζητηθεί μεθαύριο για το ακατάσχετο των ενισχύσεων των αγροτών».

O τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης διευκρίνισε, αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Αυγενάκη: «Επειδή επιβεβαιώσατε ότι ζητήσατε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό: Ή είναι ομολογία αποτυχίας ή είναι αποποίηση ευθυνών». 

Πηγή: ΕΡΤnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: