Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Mήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών


25η Νοεμβρίου. Μια ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών. Δεν είναι μία ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα αναστοχασμού και προβληματισμού. Γιατί οι αριθμοί δείχνουν μία κοινωνία με αυξημένα περιστατικά έμφυλης βίας, αύξηση των γυναικοκτονιών και μεγάλο αριθμό γυναικών, που ακόμη δεν βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα όσα βιώνουν στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον.

Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει χρώμα, τάξη, φυλή, ηλικία. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι τα περιστατικά αφορούν τους άλλους. Μπορεί να συμβεί σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γυναίκα.
Ο Δήμος Θηβαίων, μέσω τoυ Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στηρίζει τις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την έμφυλη βία.
Σήμερα λοιπόν, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε σε αυτές τις γυναίκες: «ΔΕΝ είσαι η μόνη, ΔΕΝ είσαι μόνη!». Μόνο έτσι θα σπάσουν τη σιωπή τους, μόνο έτσι θα βάλουμε τέλος στη «μάστιγα» της έμφυλης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: