Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Θηβαίων: Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών

 


Η 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών -καθιερώθηκε από τη Γεν. Συνέλευση του  Ο.Η.Ε. τον Δεκέμβριο του 1999 για να αναδείξει το μείζον αυτό πρόβλημα στις πραγματικές του  διαστάσεις.

Παγκοσμίως, καθημερινά,  εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική, οικονομική βία, αλλά και παρενοχλητική παρακολούθηση, διαδικτυακή βία, σωματεμπορία και βιασμός. Μάλιστα ο Π.Ο.Υ. αναγνώρισε την γυναικοκτονία ως την ανθρωποκτονία γυναικών από πρόθεση, με κριτήριο το φύλο τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, ως φορέας υποστήριξης και προστασίας θυμάτων βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και το επιστημονικό προσωπικό του, υλοποίησε και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα έμφυλης βίας.

Συγκεκριμένα:

ü  Κοινή δράση ευαισθητοποίησης της κοινότητας με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας (01/11/22)

ü  Κοινή δράση ευαισθητοποίησης της κοινότητας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θήβας (21/11/22)

ü  Δράση ευαισθητοποίησης στοχευμένης ομάδας πληθυσμού - Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα την έμφυλη βία στον χώρο του σωματείου «ΧΕΝ Θήβας» (22/11/22)

ü  Ενημερωτική συζήτηση με αφορμή την 25η Νοεμβρίου σε στοχευμένη επαγγελματική ομάδα  - αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. από όλα τα Α.Τ. της Βοιωτίας σε συνεργασία και σε αίθουσα του στο ΑΤ Θήβας (21/11/2022)

ü  Συνέντευξη στο Sirios Fm στην εκπομπή της Μαρίας Σφυρή  (25/11, ώρα 10.15)

ü  Συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων στην εκδήλωση για την εξάλειψη της Βίας «Και αν ήσουν εσύ…;» στο Δήμο Ορχομενού (28/11/2022 ώρα 18:00, Συνεδριακό Κέντρο «Ευάγγελος Μπασιάκος»)

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων ανήκει στις δομές του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, που αποτελείται από 42 Συμβουλευτικά Κέντρα και 20 Ξενώνες Φιλοξενίας, λειτουργεί από τον Μάιο 2013,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θηβαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: