Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου - Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 



80 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το μεγαλύτερο σαμποτάζ του 2ου Παγκοσμίου πολέμου που δεν είναι άλλο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποί φορέων και συλλόγων και των σωμάτων ασφαλείας βρέθηκαν στο σημείο όπου διαδραματίστηκε το σημαντικότερο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Δήμαρχο, Θύμιος Καραΐσκο και τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να υπογραμμίζουν στους χαιρετισμούς τους, τη σπουδαιότητα της 80ης επετείου αλλά και ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να αντικρούσουν κάθε απειλή.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος αφού μίλησε για τη γενναιότητα των ηρώων με το εμβληματικότερο σαμποτάζ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, έστειλε και σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τις πολεμικές ιαχές που εξαπολύουν καθημερινά τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.






Χαιρετισμό απηύθυναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι των κομμάτων, συλλόγων και οργανώσεων αλλά και ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Μάθιου Λότζ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης  παρουσιάστηκε το ιστορικό μονοπάτι, που ακολούθησαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ και οι βρετανοί σαμποτέρ, με τα 11 εμβληματικά σημεία – σταθμούς της διαδρομής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: