Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς δεσμεύεται για οικονομική διαφάνεια

 

Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η 

      Η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς,  μετά την ανάδειξή της στις 19/4/2022, όρισε όπως προβλέπεται την παράδοση και παραλαβή του  Ταμείου.  Κατά την παραλαβή από τον απερχόμενο ταμία, ο οποίος κατείχε  την συγκεκριμένη θέση για  τρείς συνεχόμενες τριετίες,  ήρθε στην επιφάνεια οικονομικό έλλειμμα.

      Το ΔΣ του ΕΚΛ σε έκτακτη συνεδρίασή του  -και ενώ καλέσαμε επανειλημμένα τον Ταμία να δώσει εξηγήσεις, χωρίς ανταπόκριση -  αποφάσισε να διενεργήσει λογιστικό έλεγχο για την περίοδο 2013-2022 , ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής εικόνα της κατάστασης  του ταμειακού ελλείμματος, για την οποία τόσο με βάση το νόμο όσο και με το καταστατικό του ΕΚ, την ευθύνη έχει ο εκάστοτε Ταμίας.

      Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου αποδείχθηκε πως το έλλειμμα ήταν 19.437,72 € . Ο πρώην Ταμίας αποδέχτηκε το ποσό και κατέβαλε ήδη στο Ταμείο του ΕΚΛ το μεγαλύτερο μέρος του, ζητώντας μια μικρή χρονική διευκόλυνση για να καταβάλει το υπόλοιπο, η οποία και του δόθηκε.

        Ως νέα Διοίκηση του ΕΚΛ δεσμευόμαστε ότι όπως στεκόμαστε μπροστά σε κάθε μικρό ή  μεγαλύτερο αγώνα διεκδίκησης των εργαζομένων, έτσι διασφαλίζουμε με διαφάνεια τις εισφορές τους, που δίνονται ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

       Η νέα διοίκηση για να αποκλείσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί παρόμοιο ζήτημα στο μέλλον, αποφάσισε, σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., ο νέος Ταμίας του ΕΚΛ να παρουσιάζει μαζί με την μηνιαία κίνηση του ταμείου και την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού για την ίδια περίοδο.

 

                                                                              

Το   Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: