Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Αεικίνητος ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας – Μίλησε στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών για τις «ρίζες» των Μικρασιατών της πόλης.

 


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Απόστολος Δαγδελένης ανέλαβε και πάλι τα ηνία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και η μία δράση, διαδέχεται την άλλη. Άλλωστε και στην προηγούμενη θητεία του, ουκ ολίγες αφορμές είχαμε για βρεθούμε κοντά τους. Πρόσφατα, μάλιστα, όπως μαθαίνουμε μέσα από τα social media, επισκέφθηκε το 20 Δημοτικό Σχολείο Θηβών, μετά από πρόσκληση των δασκάλων και στο πλαίσιο του μαθήματος «τοπική ιστορία - γνωριμία με τους Μκρασιάτες του Συνοικισμού Θήβας», είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου για τους Μικρασιάτες της πόλης, μια πολύ μεγάλη κοινότητα που με το πέρασμα των χρόνων αφομοιώθηκε με τον τοπικό πληθυσμό αλλά τα μέλη της δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. 

Γράφει ο κ. Δαγδελένης στην προσωπική του σελίδα:

«Καλημέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα!!!

Πριν λίγες μέρες, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το 2ο Δημοτικό Θήβας και να επικοινωνήσω με τα δύο τμήματα της Στ' Τάξης.

Στα πλαίσια του μαθήματος τοπική ιστορία - γνωριμία με τους Μκρασιάτες του Συνοικισμού Θήβας, οι δασκάλες των τμημάτων, με προσκάλεσαν για να ενημερώσω τα παιδιά για τις δραστηριότητες της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, την ιστορία του προσφυγικού Συνοικισμού από την εγκατάσταση έως σήμερα, αλλά και ψήγματα ιστορίας από τα γεγονότα του 1922.

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία, γιατί τα παιδιά είχαν γνώσης, έκαναν εξαιρετικές ερωτήσεις που με ξάφνιασαν ευχάριστα και φάνηκε η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τις δασκάλες τους.

Το 2022 είναι μπροστά μας και έχουμε την συλλογική ευθύνη να μεταδώσουμε την φλόγα της "δικής μας" πατρίδας για να μείνει ζωντανή η μνήμη και άσβεστη η φλόγα της Μικράς Ασίας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και δράσεις του συλλόγου.

Στην ερώτηση μου, ποιά παιδιά γνωρίζουν αν έχουν Μικρασιατική καταγωγή, χωρίς σκέψη, σχεδόν τα μισά παιδιά σήκωσαν το χέρι, συνεπώς είναι υποχρέωση μας η επιστροφή τους στις "ρίζες".

Έτσι ανανεώσαμε το ραντεβού με πρόσκληση να επισκεφθούν την Μικρασιατική Εστία, και να περπατήσουμε τα σοκάκια του Συνοικισμού.

Ευχαριστώ την Διευθύντρια Αλεξία Σελέκου, τις δασκάλες , Βιολέτα Αθανασοπούλου & Αναστασία Παπανικήτα και ιδιαίτερα τα παιδιά γι'αυτή την ξεχωριστή εμπειρία». 

Μπράβο Αποστόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: