Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Η υπερμετάδοση της Όμικρον φέρνει νέα μέτρα – Όλα τα σενάρια

 


Ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι είναι οι εμπειρογνώμονες με την υπερμετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον εκτιμώντας ότι είναι θέμα εβδομάδων να κυριαρχήσει και στη χώρα μας.

 Μάλιστα ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση προ καταιγίδας». Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας και η αξιολόγηση της εφαρμογής των νέων μέτρων θα συζητηθούν σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Στη χώρα μας καταγράφεται σημαντική άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες μέρες, και αναμένεται αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Επιστήμονες και κυβέρνηση προβληματίζονται για το ενδεχόμενο μεγάλης επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Αττική και την ανίχνευση της μετάλλαξης στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και το αποτύπωμα των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των ειδικών της Επιτροπής προς την κυβέρνηση σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν.  Διαβάστε αναλυτικά στο 

https://www.bigpost.gr/koinonia/article/76544/i-ypermetadosi-tis-omikron-fernei-nea-metra-ola-ta-senaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια: