Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, χωρίς πανικό χρειάζεται εγρήγορση» λέει για την «Ο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος«Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων» κορωνοϊού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έλευση της παραλλαγής Ομικρον μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα οι νέες μολύνσεις με Covid προσεγγίζουν τις 20.000 σε όλη την Ελλάδα.

«Χχωρίς πανικό χριεάζεται εγρήγορση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας ότι «η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί προσπάθεια απ’ όλους και χρειάζεται συνέπεια».

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών και πιο συγκεκριμένα τις ηλικίες 18-30, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νέες ομάδες στις μεγαλύτερες.

Παρότρυνε μάλιστα τους νεότερους Έλληνες να προσέξουν πολύ στις συναναστροφές τους τις ημέρες αυτές των εορτών και συνέστησε «μάσκες, απολύμαση, διενέργεια σελφ τεστ πριν και μετά τις συναναστροφές».

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δυναμικός. Παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξάπλωσης των κρουσμάτων και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί » υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου και επισήμανε: «Ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Δείτε εδώ live την ενημέρωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: