Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Σε ΦΕΚ η απόφαση για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται τα όρια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έως 1 MW, σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, ανά περιφερειακή ενότητα.
Βάση για τους υπολογισμούς αποτέλεσαν τα στοιχεία της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας του έτους 2017 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία των αρμόδιων Διαχειριστών για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην πρώτη θέση τόσο στρεμματικά όσο και σε μέγιστο όριο συνολικής ισχύος βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 22.382 στρέμματα, όπου το μέγιστο όριο συνολικής ισχύος θα ανέλθει σε 1.399 MW.
Ακολουθεί η περιφερειακή ενότητα Έβρου, με 15.330 στρέμματα και μέγιστο όριο συνολικής ισχύος 958 MW και η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 939 MW σε 15.018 στρέμματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: