Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Έναν υπολογιστή σε κάθε δομή φιλοξενίας υπερηλίκων με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους - Σε Βοιωτία και Εύβοια η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου


Σήμερα επισκέφθηκα τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων «Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Κυριών» στη Θήβα, «Άνθεμις» στη Χαλκίδα καθώς και το παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους των δομών και ενημερώθηκα για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την Covid -19. Η υγεία όλων μας είναι πολύτιμη. Την υγεία, όμως, των πιο ευάλωτων έχουμε ευθύνη να την προασπίσουμε όλοι εμείς. Κι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο τηρώντας αυστηρά τα μέτρα των ειδικών λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ. Φάνης Σπανός @Ανδρεας Κουτσούμπας Ανδρέας Ι. Τοουλιάς Γενικός Χειρουργός @Αγαλος Φωτόπουλος @Σταύρος Τσελάς @Κωνσταντινος Μπακομήτρος Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας @Kεντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς @Σπυρίδων Πνευματικός @Δημήτρης Δρακάκης




Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou και την ομάδα μας για τη διαχείριση του Covid19 επισκεφτήκαμε δομές φιλοξενίας υπερηλίκων και εν γένει ευπαθών ομάδων της Περιφέρειάς μας.
Ακολούθως, συζητήσαμε για το πως θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας αυτών των ανθρώπων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη -ζωτική για εκείνους- επαφή με τους οικείους τους.
Έτσι, ταυτόχρονα με τα ήδη συμφωνημένα μέτρα:
- τακτική συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους εργαζομένους
- δημιουργία ειδικού δωματίου κρουσμάτων σε κάθε δομή
- παροχή υγειονομικού εξοπλισμού στις δομές
- τήρηση ειδικών πρωτοκόλλων ασφαλείας
αποφασίσαμε να χορηγήσουμε σε κάθε δομή της Περιφέρειάς μας έναν φορητό υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπονται και να συνομιλούν καθημερινά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: