Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ΓΕΛ Διστόμου από την Βουλευτή κα Γιώτα Πούλου


Σήμερα κατέθεσα ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σεχτικά με την απόφαση του Υπουργείου να μην εγκρίνει δύο τμήματα κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου και στη Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου.  Στην ερώτηση επισημαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η απόφαση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, την υποβάθμιση του ΓΕΛ Διστόμου και το αυξημένο κόστος για το ελληνικό δημόσιο.
Το κείμενο της ερώτησης:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Έγκριση δύο ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών σπουδών στο ΓΕΛ Διστόμου»

Σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. 105342/Δ2/12-08-2020 Απόφασή σας, με θέμα «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2020-21»,  δεν εγκρίθηκαν δύο τμήματα κατευθύνσεων Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου και στη Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου. 
Σχετικές επιστολές έχετε λάβει από τον Δήμαρχο Διστόμου Αντίκυρας Αράχοβας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Διστόμου, όπου αναφέρονται στην επάρκεια προσωπικού αλλά και κτηριακής υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και στους κινδύνους για την δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας.
Η απόφαση μη έγκρισης των ανωτέρω τμημάτων από το Υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει επιπλέον αρνητικές επιπτώσεις σε μαθητές και στις οικογένειές τους αφού:
·        Δυσκολεύει την επικέντρωση των μαθητών στη φοίτηση κατά την κρίσιμη για το μέλλον τους περίοδο προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο.
·        Έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχολογικό τομέα των μαθητών λόγω της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος.
·        Δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών λόγω της καθημερινής μετακίνησής τους σε οδικό δίκτυο με αυξημένο φόρτο κυκλοφορίας οχημάτων.
·        Υποβαθμίζει το ΓΕΛ του ιστορικού Διστόμου, το οποίο είναι η έδρα του Δήμου Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχοβας
·        Επιπλέον, επιβαρύνει με αυξημένο κόστος το ελληνικό δημόσιο
Ερωτάται η κα Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε: Να εγκριθούν και να λειτουργήσουν για  το σχολικό έτος 2020-21, τα ολιγομελή τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου;
Η Ερωτώσα  Βουλευτής
Πούλου Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: