Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες της Εύβοιας


Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες της Εύβοιας. Γρήγορα, εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία. Κάνοντας αίτηση μέσω διαδικτύου στο gov.gr η μέσω ΚΕΠ.
Έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 2475 κτίρια από κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στη σημερινή συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς συζητήσαμε και για την πορεία του προγράμματος έργων ύψους περίπου 240εκ ευρώ, το οποίο είχαμε εξαγγείλει αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή είδαμε την πορεία των ενεργειών μας για τις αποζημιώσεις των πολιτών και την αποκατάσταση των υποδομών.
Η έκτακτη ενίσχυση των 5.000 ευρώ για πληγείσες κατοικίες και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις θα καταβάλλεται με απλή αίτηση που θα γίνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου στο https://evia-aid.services.gov.gr/start ή στα ΚΕΠ.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται άμεσα. Μετά την καταβολή θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων.
Το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει την ανακατασκευή της γέφυρας Φύλλων και την επισκευή των γεφυρών Βασιλικού και Αφρατίου.
Με ταχύτητα προωθείται η πλήρης ωρίμανση και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις παρακάμψεις Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης - Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου.
Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς και πολίτες συνεργαζόμαστε στενά για να ξανασταθούμε όρθιοι μετά το μεγάλο πλήγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: