Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Παρατείνεται η άδεια παραμονής μετακλητών εργατών γης


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των εργατών γης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, παρατείνει την ισχύ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα" (ΦΕΚ Α' 90 / 01-05-2020)".

Με τη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη ανανεώνεται έως 90 ημέρες το δικαίωμα παραμονής στη χώρα των μετακλητών εργατών γης που εισήλθαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της σχετικής ΠΝΠ.

Προκειμένου να επωφεληθούν της παράτασης, οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να υποβάλουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες αρχές προσκομίζοντας παράλληλα υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη που θα τους απασχολήσει.

Η παρέμβαση αυτή των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βορίδη έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών σε εργατικό δυναμικό και διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: