Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Τεράστια καταστροφή - Έκκληση Σπανού για αποφυγή μετακινήσεων σε Ψαχνά και Πολιτικά

Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τσατζαλή

Συντετριμμένος ο περιφερειάρχης Στερεάς επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών μετά την φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Εύβοια.  Πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα και έναν ακόμη ηλικιωμένο που η κακοκαιρία τους έπιασε στον ύπνο και τους έπνιξε στην κυριολεξία μέσα στα ισόγεια σπίτια τους όπου εισέβαλλαν ορμητικά τα νερά.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εδώ και λίγη ώρα σε αρκετές περιοχές τα νερά άρχισαν να υποχωρούν και τα οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις.  Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε λίγη ώρα πριν το συνεργείο του Star Κ.Ε. οι διασώστες μεταφέρουν πολίτες ανάμεσά τους και μωρά με σκαπτικά μηχανήματα. Ένα σουπερ πούμα έχει κινητοποιηθεί για εναέριες διασώσεις καθώς πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις ταράτσες τους.  SΟS έχει εκπέμψει ο πρόεδρος του χωριού Πούρνου στο Δήμο Διρφύων. Το χωριό είναι αποκλεισμένο από τα νερά με δεκάδες ηλικιωμένους εγκλωβισμένους . Μια γυναίκα μάλιστα χρειάζεται άμεσα οξυγόνο και δυο νεφροπαθείς μέχρι αύριο το πρωί θα πρέπει να μετακινηθούν για αιμοκάθαρση. Ο πρόεδρος ζητά χωματουργικά μηχανήματα για να ανοιχτούν οι δρόμοι.

Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. 
Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!
Πολιτική Προστασία: 2221020000
Πυροσβεστική: 199
Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχοπτώσεων), που επικρατούν στην περιοχή της Εύβοιας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 

- στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο  έως το  45ο χιλιομετρο  και
- στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές επαρχιακές οδούς, στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: