Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Σάρωσε η κακοκαιρία στην Εύβοια - Πλημμύρες και αναφορές για δύο νεκρούς

Μεγάλα προβλήματα στην Εύβοια προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Διρφύων - Μεσσαπίων δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά.
Υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Σπαθάς ανέφερε ότι δύο άτομα ηλικίας 85 ετών ανασύρθηκαν νεκρά από την περιοχή των Πολιτικών.
Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επιχειρούσαν στη διάρκεια της νύχτας στη συγκεκριμένη περιοχή, ιδίως στην παραλία, για να απεγκλωβίσουν δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν σε οικίες αλλά και σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού πρακτορείου στην περιοχή, τα «ποτάμια» που σχηματίστηκαν από τα ορμητικά νερά έφτασαν το ένα μέτρο σε ύψος και ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούσαν να περάσουν σε διάφορα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της. Πρόβλημα αντιμετώπισαν και τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα οικόπεδα στην παραλιακή ζώνη και τα οποία κύκλωσαν όγκοι νερού.
Όπως μεταδίδει το egnomi.gr, ο ποταμός Λήλας υπερχείλισε και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες καταγράφηκαν και στα Ψαχνά.
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Μπούρτζι, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: