Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση με τους ήχους της αρχαίας Υδραύλεως και την καταξιωμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 ώρα 19.00, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην αίθουσα του Παρθενώνα,  με τους ήχους της  αρχαίας Υδραύλεως και την καταξιωμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου.
Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής θα  μιλήσει για την ιστορία της Υδραύλεως και την ανασκαφή στο Δίον.
Το πρόγραμμα ανακατασκευής της Αρχαίας Υδραύλεως, του πρώτου πληκτροφόρου οργάνου στην ιστορία της Μουσικής,  ξεκίνησε στις αρχές του 1995 από  το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Έγινε έρευνα όλων των αρχαίων πηγών που αναφέρονταν στην Ύδραυλη,  η δε ανακατασκευή των αυλών είχε ως αντικείμενο αναφοράς το αρχαιολογικό εύρημα του Δίου  που αποκαλύφθηκε  το 1992 από τον καθηγητή κ. Παντερμαλή και τους συνεργάτες του.
Το πρόγραμμα ανακατασκευής της Αρχαίας Υδραύλεως  ολοκληρώθηκε το  1999.
Είσοδος ελεύθερη.

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr