Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Γ. Σταθάκης: Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ»

Το διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ" από τα 350 εκατ. ευρών, στα 700 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Στόχος, να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες. 

To πρόγραμμα άνοιξε τη Δευτέρα για τη Β. Ελλάδα και τη Δ. Ελλάδα. Υποβλήθηκαν 20.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 11.000. Το πρόγραμμα θα φτάσει να εγκριθούν 40.000. Την Τρίτη το βράδυ αυξήσαμε κατά 20% τους πόρους και τώρα έχουμε πλήρη εικόνα ότι έχουμε διπλάσιο αριθμό πολιτών να μπουν στο δίκτυο. Το 50% που δεν πήραν το μαγικό χαρτάκι αλλά είναι μέσα στο σύστημα παραμένουν ως επιλαχόντες και θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ο Γ. Σταθάκης εξήγησε ότι ο υπολογισμός της ζήτησης είχε γίνει με βάση "τα πιστοποιητικά ενεργειακά απόδοσης που είχαν ήδη κατατεθεί και αναμέναμε πιο φυσιολογικά νούμερα γύρω στις 18.000. Έχουμε διπλάσιο αριθμό αιτήσεων νοικοκυριών για να ενταχθούν στο εξοικονομώ οπότε σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε τους πόρους, ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι πολίτες".

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα του Εξ οικονομώ λόγω της μεγάλης ζήτησης και ταυτόχρονης υποβολής αιτήσεων των πολιτών. "Πριν ανακοινωθεί το σπάσιμο της χώρας σε τρεις Περιφέρειες μπήκαν όλοι μαζί οι πολίτες για αιτήσεις ενώ παράλληλα υπήρχε κακόβουλο χτύπημα από ορισμένα γραφεία μηχανικών όπου είχαν βάλει αυτόματο σύστημα και χτυπούσαν συνέχεια με αποτέλεσμα την πτώση του συστήματος", είπε.

"Προστατεύεται απολύτως η α' κατοικία ως το τέλος του 2018 ενώ εξαιρούνται οι πολύ ακριβές κατοικίες. Το προστατευτικό πλαίσιο είναι πλήρες με το νόμο Κατσέλη και νόμο Σταθάκη", κατέληξε ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς.Πηγή https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr