Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς - H Βοιωτία στο «κόκκινο»

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, δηλαδή κατηγορίας 4, προειδοποιεί με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κυρίως για τις περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Η ΓΓΠΠ παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Υπενθυμίζει επίσης πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Πηγή: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς -Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» [χάρτης] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/165232#ixzz3927Fohgf

Δεν υπάρχουν σχόλια: