Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατά του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στην Επ. Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου
Με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Κ1-1119/7-7-2014 του Υφ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, σε 10 περιοχές της χώρας και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς εκφράζει την βαθύτατη αντίθεση του.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, επώδυνη για τους εργαζόμενους και είναι ενάντια στις αποφάσεις και τη βούληση των εμπορικών οργανώσεων, των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων και της τοπικής κοινωνίας. 
Σε μία χρονική στιγμή, που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού», έχοντας να αντιμετωπίσουν την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας, την χαμηλή κατανάλωση και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς, ότι η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, θα αυξήσει την κατανάλωση και θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία της Λιβαδειάς.
Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στην τοπική αγορά της πόλης μας, στους πελάτες και στους συναδέλφους μας και πιστοί στις δεσμεύσεις μας δηλώνουμε:
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις Κυριακάτικες αργίες χωρίς την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας εμπόρων.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει το άνοιγμα των Καταστημάτων  τις  Κυριακές.
Με τη λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να επιβαρύνονται εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να υπάρχει κανένα οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
Η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, θα αναγκάσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και να πετάξουν  στον καιάδα της ανεργίας όλους τους εργαζόμενους.
Επιπλέον, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής – λαϊκής  οικογένειας. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα Μονοπώλια που λυμαίνονται την ελληνική κοινωνία– οικονομία.                                                     Το    Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: