Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Eκδήλωση αφιερωμένη στις γυναικείες ποιητικές φωνές της αρχαιότητας


Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναικείες ποιητικές φωνές της αρχαιότητας και κυρίως της Βοιωτίας.
Τα ποιητικά ακούσματα αισθητοποίησαν 8 γυναίκες – εκπαιδευτικοί. Η κ. Μαριάννα Παπαγεωργίου παρουσίασε τις βοιωτές Κόριννα και Μύρτιδα. Η κ. Ιωάννα Πούλου την Τελέσιλλα. Η κυρία Φωτεινή Ζαρογιάννη την Πράξιλλα. Η κ. Αγγέλα Καρατράντου τη Σαπφώ. Η κ. Άννα Νικολάου μίλησε για τη γυναίκα στα ομηρικά έπη. Στον Αισχύλο αναφέρθηκε η κ. Βασιλική Ποντικοπούλου, στο Σοφοκλή η κ. Κατερίνα Μαρτιναίου και τέλος, στις γυναίκες του Ευριπίδη η κ. Νατάσα Παπαλάμπρου.
Την εκδήλωση στόλισε με μια αρχαιόπρεπη απαγγελία του Πινδάρου ο κ. Αλέξανδρος Βούτσας, ενώ την παρουσίαση και τους χαιρετισμούς είχαν αναλάβει η κ. Ελένη Κυριαζή και η δ. Ελευθερία Γιαγνίση.
Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς που σχεδιάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Πρόεδρός του κ. Γεώργιος Κωσταγιάννης με θέμα την επιστροφή στην αρχαιοελληνική σκέψη και πολιτισμό. Απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση εκ νέου της ελληνικής μας ταυτότητας και της ελληνικής αυτοσυνειδησίας μας. Αυτά θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε στην πράξη τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του Έλληνα. Το ένα είναι η πνευματική του ελευθερία που τον οδηγεί στη δημιουργικότητα και την ανάταση. Το άλλο είναι η στήριξή του στον ορθό λόγο που κατευθύνει και τις πνευματικές και τις πρακτικές του ενέργειες. Αυτά θα μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση ως άτομα και στον εξανθρωπισμό του κόσμου μας. Και ένας κόσμος ανθρώπινος, είναι ένας κόσμος καλύτερος και για μας και για τα παιδιά μας. Πηγή http://www.tabloid.gr/?p=8029

Δεν υπάρχουν σχόλια: